Monday, August 11, 2008

Cabaran GIGAM wahab disahut....

Cabaran GIGAM wahab disahut, tapi memandangkan dak2 dental UM tgh cuti skang ni, so letak jerk la koleksi GIGAM yg ader.. nak tunggu sampi abes cuti, cm dah x sabar plak nak menyahut cabaran wahab.. huhu.. Maka para juri, sila ambil perhatian, koleksi gigam ini adalah activity berGIGAM sebelum tahu cabaran GIGAM wahab, maka aksi-aksi GIGAM tidak la terlalu BER-GIGAM ( aper punyer ayat ni? ) huhuh...

PS : kebanyakan gmbar adalah org yg sama kerana mereka adalah dlm grop yg sama (group C), dapat gigam pun bersama mereka... and laki pun, aku sorang jerk dlm group tu yg ber-GIGAM, lagik sorang laki, Si Gan, camera-shy... huhu

READY? here it goes... the first pic...




LOCATION : Dept. of Community Dentistry
IN PIC : Nurul Qamar
GIGAM : Berlatar belakang-kan lautan bersama ikan2 dan turtle di sudut meja kanak-kanak..
( konon2 untk menarik perhatian kanak-kanak untuk mberus gigi.. ader kaitan ker? )



LOCATION : Dept. Of Oral Surgery
IN PIC : Dr. Hazmeer, Fatheen, Aku, Qamar
GIGAM : Konon2 tumpukan perhatian semasa klinik OS... Patient nak wat implant..



LOCATION : Dept. of Oral Surgery
IN PIC : Nurul Jannah ( assistant ) , aku, Dr. aper tah nama dier ( master student )
GIGAM : Bergigam semasa demo MOS, org bg ilmu, ni la activity aku.. nnt xm baru nak gelabah



LOCATION : Dept. of Oral Surgery
IN PIC :Dr. Omar ( taiko Pak Arab kat OS ) , Farisya, Aku, blakang tu Gan
GIGAM : Dr. Omar sebagai taiko besar OS menghalang aktiviti gigam kami dlm klinik OS..




LOCATION : Dept. of Oral Surgery
IN PIC : MIn Jey ( rakan se-GIGAM ), aku, Dr. Ha
GIGAM : Dr. Ha bg demo implant, but aku sbg student mmg mcm raser bnda ni terlalu
complicated utk di-dengar...


LOCATION : Dept. of Oral Surgery
IN PIC : aku, Nurul Qamar, Sister Rathiyah
GIGAM : Bersama sister rathiyah... sejak dua menjak ni, dier dah xpkai baju sister, asyik pkai baju kurung, mcm nak pi kenduri kawin lepas klinik.. huhu.. tp org ckp dier dah naik pangkat, lagi up dari sister ( tp xtau la aper ker pangkat nyer ) , so dah xpayah pkai baju nurse2 tu... aper klas.... btw, sib baik dier ni melayan jerk..

to wahab : Saper kater, kalau gigam, sister marah?? huhu...



LOCATION : Dept. of Oral Surgery ( kat dept ni jer la berani Gigam.. lecturer cool )
IN PIC : Obviously,muka aku yg gemok...
GIGAM : Patient in prep for MOS...



LOCATION : Poliklinik B
IN PIC : Aku, Deeban, Adam ( yg nmpk rmbut jerk tu ) , jiran Adam
GIGAM : Ketika Klinik Perio ( gums problem ) , mak budak pompuan ni patient NAdia, so dier angkut anak ponpuan dier bersama jiran nyer, Adam... mmg seswai tuk dijadikan patient pedo (pergigian kanak2)...



LOCATION : Poliklinik B
IN PIC : Aku
GIGAM : Di poli, menulis kad congratz tuk senior2 yg dah grad....



LOCATION : Poliklinik B
IN PIC : Aku & Qamar
GIGAM : Bersama Qamar di poli...



LOCATION : Poliklinik B
IN PIC : Aku, Kak Nisa, Fatheen, Zira, Min Jey
GIGAM : Tgh decide, siapa kah yg akan ke Tadika Diyana berjumpe dgn Master tadika tuk bentangkan proposal kami tuk project School Dental Health Day .. Last2, aku gak yg x pi.. T_T


LOCATION : Dept. Of Community Dentistry
IN PIC : Aku & MIn Jey ( rakan Se-GIGAM )
GIGAM :

KA : Eh, Min Jey, jom kiter tangkap gambar ngn gigi ni.. kiter gigam kejap alang2 kite kena tinggal x pegi tadika... okeh.. u buat muka sedey.. Nah camera, Qamar, ko tlg tngkap kan...



LOCATION : Dept. Of Community Dentistry
IN PIC : Gan , Aku, Bakteria , Qamar, Fatheen & Farisya
GIGAM : Bakteria nak enter frame gak...



LOCATION : Dept. Of Community Dentistry
IN PIC : aku & Min jey ( tukang melayan)
GIGAM : Loli-Pop dan ice-cream.. tidak sihat untuk kesihatan gigi anda



LOCATION : Dept. Of Community Dentistry
IN PIC : Aku & Min jey
GIGAM :

KA : Ok min jey.. kiter tukat.. tadik u makan ice cream.. skang, i plak nak makan ice-cream.. slurpp!


LOCATION : Poliklinik B
IN PIC : Aku & Farisya
GIGAM : Sementara tunggu patient dtg, ajak la si Farisya tuk ber-gigam kejap....



LOCATION : Poliklinik B
IN PIC : Aku & Fatheen
GIGAM : Terpaksa jadik assistant Fatheen, dier ngn partner nyer split, coz bawak dua patient
(kiasu tak? huhu)


LOCATION : Poliklinik B
IN PIC : Aku & Kak Mas
GIGAM : Bersma nurse poli B yg cute, Kak Mas...

To wahab : Tak kna marah pun gigam?



LOCATION : Poliklinik B
IN PIC : Aku & Tenet
GIGAM : Budak year3 yg suke menepek di Poli yr 4, alasan : nak jumpe buddy.. yela tu...



LOCATION : Poliklinik B
IN PIC : Aku & Min Jey skali lagik
GIGAM :

KA : OK Min Jey, jom tngkap gmabar.. u pura2 posing tunjuk jam baru i... huhu..
MIn Jey : Wooo.. itu mcam ka....



LOCATION : Luar Poliklinik B
IN PIC : Aku & Eleena
GIGAM : Bersama Eleena yg tetap simple tp cun... huhu



LOCATION : Bilik tutorial for Radiologi
IN PIC : Aku & Min Jey
GIGAM :

Min Jey : Ayoyo KA, kenapa awak pkai spec bulat macam ini ??
KA : Ayoyo Min Jey, tak boleh ka?!



LOCATION : Klinik Oral Medcine
IN PIC : Min Jey, Aku, Qamar, Fathen
GIGAM : PEACE !


LOCATION : Klinik Oral Medcine
IN PIC : Min Jey, Aku, Qamar, Fathen
GIGAM : PEACE !



LOCATION : Parking lecturer depan faculty
IN PIC : Min Jey & Aku
GIGAM : Uwekz.. Oppps! ( sambil diperhatikan oleh Sister Inin di blakang tu yg xpuas hati kami bergigam )



Last gigam Pic...

LOCATION : Dept. of Oral Surgery
IN PIC : Farisya, Sister, AKu, Jenny
GIGAM : Bersama sister semasa dier still pkai baju nurse... huhu.. time ni, d whole faculty black-out, so gembira coz fac bg half day jerk.. dapat pi mid.. yay!




MORAL OF THE STORY : Kat dental fac juga boleh GIGAM.. if medical xtau la, bak kata Wahab, Skema...huhu

-KA-

16 comments:

Fir Da Vinci said...

Sesi bermula dengan pic pic skema,dgn pose tipikal (tunjuk peace,duduk duduk,berdiri tegak) sehinggalah tiba di bahgaian

LOCATION : Dept. Of Community Dentistry
IN PIC : Aku & MIn Jey

Mula menampakkan kesungguhan untuk bersaing (mulut tur bukak memang over habis!) walupon nyonya tur sikit pun tak support..

kemudian pic semakin galak dengan gaya tiru bakteria (aku pernah lukiskan the same bakteria untuk kakak aku punya poster)-tapi sama jugak member tak support langsung!

Maakkk...ni memang tahap desperate nak menang, sampai terjuling bijik mata tur..huhu (amoi control cun, she tryin her best to suppoert you!)

kemudian..blogger bijak men-slow downkan balik mood ppic degn bergambar skema semula (gaya tegak, senyum ala ala, tangan kepit,dan macam macam lagi)

P/s: tingkatkan mutu cinematography..cuba try amik dari angle yng berbeza!

Mior Faiq said...

"GIGAM : Berlatar belakang-kan lautan bersama ikan2 dan turtle di sudut meja kanak-kanak.."

Hahaha.. Comment tak boleh blah!!

Ahmad Amzar said...

blaja wei,jgn main2 gigam..kah3..boleh ke aku nak percaya kat ko kalo aku nk check gigi aku?kalo la..hahaha

KA said...

kepada juri fir...

terima kasih kerana memberi komen yg membina...

untuk peringatan juri, ini adalah koleksi gigam yg ader sebelum cuti, iaitu koleksi gigam tanapa mengetahui cabaran wahab.. maka aksi2 yg ditunjukkan adalah pada tahap gigam biaser dan tidak terlalu menonjol warna dan perwatakan nyer...

selain itu juga, aksi2 yg dipamerkan tidak lah begitu memberangsangkan kerana tidak megetahui wahab akan menyediakan cebaran sebegitu rupa. namun, corak persembahan dan juga muta worna serta tona-tona kegirangan masih diselitkan...

diharapkan juri menimbang kembali mutu gambar dan markah2 yg akan diberi.. TQ

KA said...

eh mior!!! gigam tu boleh blah la.... betol aper, gigam berlatarblakang kan lautan dan turtle di sudut kanak kanak.. huhuh

KA said...

kepada amzar, jgn sesekali anda meragui kredibility futere dentist ni... walaupun ber_GIGAM , namun pelajaran dan para pesakit tetap diutamakan.. aktivity bergigam hanyer berkadar langsung dgn caaran yg ader.. huhu

Ahmad Amzar said...

komen juri dgn reply dr blogger yg agak x leh blah..haha..baik la future dentist(insyaAllah)kerol..aku x meragui kredibiliti ko..kah3

KA said...

aku sndri gelak komen juri jemputan...

Fir Da Vinci said...

Kepada pihak Blogger..

tahukah anda Gigam adalah satu seni halus yang lahir dari jiwa yng suci untuk menGiGamkan diri..buakn untuk bersaing dan menunjuk nunjuk sape yang paling galak dalm pic..Hatta seorang GiGam yang sejati..korek hidung pun akan kelihatan berseri seri dan begitu mula didalam gambar yang di potretkan.

Sebagai contoh potret yang di hasilkan oleh Picasso dan Leornardo Da Vinci, walupon tak lawa langsung, tapi sebab keazaman untuk menjadi GiGam yang sejati telah mengaburi segala lubang lubang kecuaian yang ada dlm potret masing masing..

jadi, cabaran seterusnya ialah "Korek Hidung".penggunaan jari adalah bebas,dan sudah pasti penggunaan ibu jari kaki memeberi kredit lebih! ayuh kita saksikan keindahan dentist dan Engineer mengorek hidong!

P/s: apa la aku buang masa ni.nak exam dah ni..huhu

alifreyes or said...

alamak, aku agak ketinggalan...

wah ramai nye komen di post cabaran gigam yang pertama ni...adik kerul dinasihatkan agar tidak memanipulasikan ruangan-rungan kanak-kanak di klinik awam. ini akan meningkatkan unsur-unsur ketidak puasan di kalangan sister-sister...

Ahmad Amzar said...

hahaha..detailed giler definiton gigam..hahaha

Ahmad Amzar said...

haha,aku tak tau plak aku jadi juri,x dpt letter of appointment pun!okla..aku cube bg komen aku..

Overall,I think it's a good first try I guess.Setuju dgn firdavinci,try to improve on the cinematography,bagi nampak lagi poyo dan x stereotype sgt.Angle camera tu pun pandai2 la adjust skit,baru nampak menarik.U can still take some nice shots even if u're using just the camera on ur phone,altho u might have to forgive the quality of the pic(not the artistic value k?)..hahaha

p/s:aku x leh gigam kot..suke tgkp gbr benda len..haha

KA said...

wah..wah. wah... baru satu mlm tidak check blog, sudah ramai memberikan kata2 perangsang mengenai gigam ( padahal org yg sama jerk pon yg bg komen ) huhu

kepada fir :

aper tema korek hidong plak ni?? cabaran 1 masih dlm penilaian, pengasas gigam masih belom berkata2.. maka ko jgn nak pnadai2 melancarkan program gigam yg lain.. huhu


to alik alif : melihat kpd corak persembhan adik alif di tapak semaian , cabaran gigam menampkan ciri2 competitve competition ( aper yg aku ngarut ni )


to amzar :

trima kasih kerana memberikan respon juri yg positif . dan trima kasih la melawat blog gigam ini berkali kali ketika kala anda bosan ( merujuk kepda statement anda di rungan gosip ) huhuhu

nailah said...

dear KA..sister rathiyah tu naik pangkat..jadi matron...maknenye dia jaga admin je pasni..tak main lagi keje2 klinik..ahaks..nice pic..buat la lagi..nanti naik year 5 lagi best dapat masuk OT..

nailah said...

dear KA..sister rathiyah tu naik pangkat..jadi matron...maknenye dia jaga admin je pasni..tak main lagi keje2 klinik..ahaks..nice pic..buat la lagi..nanti naik year 5 lagi best dapat masuk OT..

KA said...

ceriusly nailah bg komen????