Monday, June 30, 2008

i'm back... menghalau rimau! shush2! season III

Pagi Sabtu tu ktorg bgn lambat gak... ( meo la, aku dah siap awal... dier nak tido lelebey, nak tido, baik xyah jadik tourist.. tido kat umah la weh..!) dlm 11am lebey, baru grak pi bukit larut..


KA : Before kiter gerak ni.. aku nak lompat kat depan maktab ni.... Maktab Rendah Sains Mara Taiping.. MARESMART.... Terbilang tak?? Huhu..

Cikgu Abdullah : Skang ni Langkawi dah x jadik PKP, MRSM Bitara... Dah kena tarik...

KA : Yeke cikgu?? Padan muka. tu la, berlagak sgt dak2 langkwi dulu...

Cikgu Abdullah : Taiping, Jasin, PC jerk yg still bitara...

KA (dlm ati) : Padan muka... tula,eksyen sgt.... sib baik ib, aisyah, anisa jasin, paling penting az gak!!!....( Cewah! padahal terlupe letak nama dier.. baru jerk edit.. huhu)

Meo : Ok..ko tnagkpa gmbo aku seblah ni plak.. ngn building baru nie...


KA : eh meo.. kat sini lawa ar scenery dier.. ko tgkap gmbar aku view maktab berlatar blakang kan bukit larut nie..... ok?

Meo : OK.. (nada ngnatuk lagik ).. huhu

KA : Ok... Thats my skool n thats bukit larut!!



Setelah puas and penat berjalan, tiba la kami di Bukit Larut.. YAY!!!


Meo : Ko tu mmg puas and penat la berjalan, tpi before that, jom kiter pi mkn kat gerai kat
tepi bukit ni..... aku nak mkn nasik puteh and lauk ikan keli goreng.. yum..yum!

KA: Mmmmm..aku nak mkn aper huh? Takut mknan kat atas tu mahal, order nasik goreng ayam la.. and air kosong and teh o' ais....

Meo (dalam ati) : Byk btol dier ni minum air... patut perut kembung.....

KA : Aku dgr meo aper ati ko ckp.. tapi lantak aku la! total rm3.80.. cheap huh?

Selepas makan..


Uncle india jual tix : Orait, your next trip to the top is @ 1pm.. going down @ 3pm.. total rm12.. ok?

Meo : So how? skang baru 12.15pm.. ader lagik 45min? Cun?

KA : Ok la..Blasah jerk.. Kiter tunggu ar memane tepi tu... kiter kan tourist.. hahha...


KA : Eh Meo, situ ader signboard Slamat Datang.. aper lagik... Jom ar! Seperti biaser, aku nak lompat ar... cun letak dlm blog nie..

Meo : Ishk! dier ni. memaner nak lompat.. ye la yela.... OK, satu dua Lompat... [Praap ]

KA : As usual, jadik ak??

Meo : Jadik... K, aku plak...

ps : Meo cm biaser la, posing kaku... so xyah letak la eh pic ko kat sini..sama jerk... huhu



Sementara nak tunggu kol 1pm...


Meo : Jom la Kerol kite dudok kat tepi bangku tu semntara nak tunggu kol 1pm

KA : Ok jom... ( meo berborak la ngn satu pakcik ni, dier pun duduk kat bangku tu, rupenyer pakcik tu suami Cikgu Asriyah... wat a small tepeng... sementara tu,aku pi posing2 kat bwh pokok b4 join meo borak ngn pakcik tu... b4 pakcik tu blah, dier sempat la ajak ktorg dtg mkn umah dier klu ktorg free pas nek bukit larut hari tu )

KA : Beriya gak pakcik tu ajak kite dtg umah dier eh... jgn dier suwo bini dier masak tapi kiter x dtg sudah... huhu... K.. meo, tangkap gambar aku ngn tix nek bukit larut nie, nak letak dlm blog..

Meo : Iskh! xabes2 .. meh camera ko..

KA (dlm ati) : Eleh, xabes2 konon..padahal dier pun nak gak gamabr ngn tix ni jap lagi..

ps : tp aku xupload la meo gmbar ko.. huhu


Meo : Yes! Atlast, 1pm, jom naik jip kiter..

KA (dalam hati ) : Iskh! ramai gak... mintak2 kiter xnaik ngn dorang meo, jip tu biar kiter dua jerk... dengki x aku?

KA (luar ati) : OK meo.. amek the best jip.. kiter ddk blakang la.. best skit... ok senyum...

Meo : Eh jap!!! Aku nak gak pkai shades aku, baru nmpak cm neo ( dah lali dgr neo tu aisyh )... ok snap....

KA : Layan jela dier ni... dah...aku plak..


KA : Ok.. Aku nak posing lain, nak duduk atas jip ni... baru cm nmpk cool...

Meo : Yela.. lompat xnak?

KA : Giler ker! Dah cepat la, panas la!

Meo : [ Praap ]




Meo : Ishk!! Panas la! Biler nak jalan nie?

KA : Tu ar, jip lain dah jalan dah.. cam kiter dua jerk meo..best skit, jip ni kiter punyer.. huhu

Meo : Tu ar...

Pemandu Jip : OK...seat blakng boleh muat 6 org... you dua org, sumbat dlm skit..... ok,abg boleh naik sini, 6 org blakang...

KA & Meo : HUH??!!!! 6org?? boleh ker? 4 sudahla!

Pemandu Jip : 6 org la.. muat punya... ok,abg boleh naik...

ps: so,terpakse la berhimpit mcm ulat taik kat blakang tu.. dah la ktorg ngn ber beg beg bagai, mmg sempit la..ade abg ni agak besar la saiz dier join ktorg kat seat blakang tu ngn anak2 dier 3org... bayangkan la, 6org dlm tu and nak naik bukit larut tu... hanya tuhan memahami ke-TIN SARDINAN jip tu...

KA : Ko la ni meo, nak sgt dok blakang... dok depan selesa jerk.. 3org jerk...

Meo : Aku plak!!!

ps : Mamat india yg bwk jip tu mmg giler, LAJU nak mampus bwk. xkira gaung ker aper .. redah jerk... aku raser dier mabuk ar meo... tuhan, slamat kan la kami ..... Amin...

Journey took us 30mins to the top...


Meo : Allamdulillah..sampai gak... mmg "THE DEATH JEEP" ar kiter naik tadi..

KA : aku nak muntah ar meo, kiter dok sana jap... giler btol keling tu... Tettt!!!


KA : Dah, aper lagik.. mulakan la activity TOURIST kiter.. Dah kat puncak ni, tangkap gambo aku....Guna camera ko la meo..canggih skit...

Meo : ohh! Pandai ko eh... [Praap]

KA : Ok, ko plak...

ps : Sedang2 asyik jadik tourist tu, posing sana sini, ader la sorang akak ni tegur ktorg...


Akak enter frame : Nak tanyer.. U all x-MRSM 03 ker??

Meo : Ha'ah..Kenape?

Akak enter frame : btol la.. i dah agak dah time kat bwah tadi... igt nak tegur... xder, i cikgu mrsm gak..ajar EST ,i xpenah ajar u all, tp i knal la muka korang.. i masuk time u all f5, june..

Meo : Oh... yeke... batch ktorg mmg x amek EST... bla... bla... perbualan rancak dimulakan....

KA : Eh meo, ader gak cikgu knal kiter eh wlpn x ajar kiter.... glamor gak kiter dulu kat MRSM.. hehhe..

Meo : tula.. tah2 dier usha2 aku, baget cun, igt aku suka dier.... ( fyi aisyah : ni dialog meo since mrsm dulu if ader pompuan tgk dier wlpun sikit... layan kan ajer la kan... Haha )




Meo : Eh, tu tempat tadah air ujan tu kan?

KA : maner? ha'ah la.... aper nama bnda ni..time geograpi dulu ader blajar.. barometer ke? ( hentam jerk) tolok ujan? ok, ko tangkap gmbar aku....

Meo : Ntah. aku pun lupe dah nama bnda allah ni.. K, cepat diri sana...



[ praap ] gambar ku diambil.....

KA : tgk gambar yg ko amek tu?? isk!! gemok la, lagik skali la.. amek yg xgemok meo... huhu

Meo : adooii... yela..yela.. [praap]



KA : Ok Meo, jom kite pegi bawah skit, kat situ cam ader jambatan gantung and tower, kiter lepak situ la sementara tunggu kol 3...

Meo : maner ko tau ni?

KA : aku penah dtg 2x kali la meo tmpat ni.. last aku pi ngn dak dental dulu...

Meo : iskh! bestnyer ( tula,sape suwo xamek dental... huhu) ... korang naek jip gak ker, cam kiter ni kan loser nek jip

KA : Eh, sori skit.. jalan ar, trekking dari bwah... xmain ar nek jip.. nek jip ni pun 1st time. tu pun ko yg ajak.. ko la loser....wakaka!

ps: gambar atas tu kat puncak tower kayu tu, was windy n peaceful... lawa la.. bunyi unggas2 gitu....



video

Meo : Sunyi jerk kan? aman btol...aku raser cam nak jerit ar... jom jerit...

KA : Ko nak jerit aper?? ader org x weh?? ok jerk jerit.. kite jerit tepeng nak???



Meo : Lompat lagik?!

KA : Biaser jerk la posing ko ni meo... ko kena blajar berposing gigam kat ib la.... dulu aku blajar ngan dier la.. adoooiii.... btw, bawak gmbar ni pi ireland..mesti sedey time raya klu tgk gmbar nie.. ala2 malysiaku gemilang.. (tetiba)


KA : Eh meo, kiter ni susah btol nak gmbar berdua.. camner ni? nak suwo saper tangkap huh?

Meo : Haaa... Tu, abg tu ader... ( abg tu merujuk kepada suami cikgu EST MRSM tadik )

KA : Ok. Ko pi bagi camera SLR ko tu kat dier, cun sket.. alang2 tadik dier cam berminat ngn SLR ko tannyer bukan main byk lagik kat ko.... kiter full-fill his dream la kasi try SLR ko tu..

Meo : Okeh... Bang, boleh x tngkap gmbar ktorg dari atas, ktrng posing kat bawah singboard tu.. (dlm hati) --> mesti ko suke kan, aku bg ko pluang test SLR aku.. huhu

Abg, suami cikgu EST : Ok.. sure sure... (dlm ati) ----> yes!! huhu

KA (berbisik kat Meo) : Hamboi abg ni, siap bengkok2 badan nak tangkap gmbo ktorg.. aku raser dier amek gmbar kiter ader ala2 daun bagai la meo.. bokeh bokeh siap, SLR la katakan ..

Meo (sambil masih berposing ) : tula kerol, aku raser pun cmtu... dier mmg suke btol ngn SLR ar, pantang dpt chance... huhu..

KA : bagi jela dier raser meo... btw, cun gak gmbo ni dier amek...


KA : ok meo, kat jjambatan ni ko posing.. pastu aku plak....

KA : Eh, camne ko buat tadik? camni eh??

Abes melaram, ktorg turun kol 3pm... kali ni, ngn driver yg xminum arak.... berhati2.. slamat aku...

KA : Sib baik kali ni driver ok meo.. slamat kiter... tp aku pening gak .... ala2 ' THE NAUSEA JIP' plak kali nie...

MEo : haha! tu la.. kiter nak pi maner lak ni?

KA : Kiter pi war cemetary tu nak? posing2 skit...

Meo : As tourist, JOM!!


KA : OK meo.... snap cepat!

Meo : Posing aper ko wat tu?

KA : Ala2 berdoa tuk pejuang2 kiter la... to lord dorang.. ( nak jadik kapiaq ker? nauzubillah)

Meo : Haha ! Bodoh! dah la kristian...


KA : dah snap blom?? pas berdoa, aper lagik, loncat la.. YAY!!!

ps : xigt dunia btol kat citu... gelak2.... sib baik antu xikut ktorg balik.. huhu


Meo : K... aku plak nak bdoa kat cini.. ni islam nyer... afdal skit!

ps: semo oeg lalu lalang sana tgk ktorg, mcm org giler kat tmpt cmtu... biler balik, baru aku teringt, paer yg ktorg buat tu, sib baik x mengundang hantu bersama.. huhu.. ker. org2 yg lalu lalang tu nmpak antu meo?? huhu..

Meo : Dah la, jom balik...



On day balik MRSM ...

Meo : Weh, singgah gerai tu jap.. aku nak bli munchy2 skit....

KA : Adooiii.. dier ni... tadik cakap nak terberak, nak balik cepat.. ader ati lagik nak munchy2..

Meo : Senyap la! ikut jerk la.... Baper jual pisang goreng ni bang?

Abg pisang goreng : 8 RM1...

KA : HUH??? 8 RM1??biar btol meo?

MEo : Klu cmtu, mmg confirm bli la.... gile la rm1 dapat 8... KL 3 sehengget kot!

KA ( bisik kat meo ) : biar btol org tepeng ni meo, rm1 dapr 8 pisng goreng.. biler nak untung nyer??

Meo : Mkan jerk la.... Dah! Jom balik! Aku nak terberak ar, dari atas bukit larut tu aku tahan..

KA : Eh..Eh.. jap.. tangkap gmbar dulu... peluang ni... memory abg ni jual rm1 dapt 8.. huhu


Ptg tu, smpai jerk MRSM, keringkan peluh, rehat2 and mandi... Msg Azlin ajak pi dinner kat TESCO Tpg 4 balik umah pedot.... Esok dah nak balik.... mlm tu, pedot ajak pi pasar malm...As tourist, wlpun penat, meo as usual, akan menjawab : JOM!!


The next day, smyang suboh, trus mandi coz train balik KL kol 9 pg... Train smpai awal gak... Xsangker KTM ni on time plak... Huhu... Journey amek masa plus minus dlm 5jam..dlm kol 2pm ktorg smpai sentral....




Dalam train ...


KA : Eh meo...sedey la, our journey gonna end soon.. smp jerk sentral.. its all OVER!!!!


Meo : tu ar, best ar weh jadik tourist.. pasni, kiter dah x tourist.. kiter dah jadik org biaser... waaa!


KA : tu la, dah xleh solat jamak... huhu


Meo : Dah, jom tngkap gamba wat muka sedey... uwaaa...


KA : Muka sedey xleh blah la kan....



KA : Ok meo, last pic kiter jadik tourist nie b4 train ni blah....

Meo : Cepat la... Malu la rmai2 org nie....

KA (Qoute from ib) : Kiter tourist okaaayy~!











MORAL OF THE STORY : ( Quote from Meo) : If you wanna travel, do it like the tourist way.....



-KA-

Saturday, June 21, 2008

Fun&Fit - HUKM - KNdri.... 'LEtih doh' day

21st JUne, Yesterday.. Woke up early morning 6.15am then trus pi mandi n solat suboh. Mmg malas la nk bgn awal2 pagi ni n trus mandi plak tu. its been ages aku x bgn awal2 cmni n siap2.. mcm nak pi klas plak ( waa!!!!! 2weeks to go b4 klas start.. malasner!!!!).. today, nak pi FUN & FIT PROG kat Tmn Tasik Permaisuri, Cheras... YAY!!! Dorang ckp start @ 7pm (kononnye) so tu yg kna gerak dr umah awal2 pagi tu, but then 645am aku baru nak grak dr umah.... mmg aim lmbat pun, xlogik dorang nak start kol 7am!! kerat jari la....


Smpai area Cheras dlm 7.30am n tetiba xpasal2 terjumper Palie kat tepi jln kat junction Bndr Tun Razak tu tgh bawak roti canai bungkus n newspaper, he was heading back to his hse,bru balik dr pi bli breakfast tuk fmly dier ( rajin giler kan??!!!) so alang2 dah jumpe dier tu, tumpang kan jerk la smpi umah dier, dah mmg odw pun... Sharp 7.45am smp kat parking tmn tasik tu... As usual, rmai giler org pepagi ni.. mcm ULAT TAIK!!! Siap ader sukan seklh rendah wat kat sini (ptt la ramai)

Evrybody kumpul tgh padang kat tepi tasik tu, aku tgk xramai pun, XSTART pun lagik ok!! dah agak dah,baru nak pasang PA system n set up semo bnda, kan dah ckp, " mmg x la start kol 7 pagi.. huhu ' ... org dtg sikit demi sikit, lelame ramai le, 8.30am baru ktorg start..



" OK! Gather ppl! kiter dah nak start (8.30am!! huhu) .. " Started with stretching and aerobik steps by the guy in red (paan kot nama dier, ker pian..xigt dah..huhu).. then ended with the POCO-POCOs... my first time poco-ing .. seems like so easy doing those poco-ing, but then when u try it urslf, believe me ppl, its CONFUSING!! wlpun ulang2 jerk steps dier, aku yg lembab ni, mmg xdapat ikut smp la abes poco-poco tu ( huhu... KA ding-dong! )




Organizers in RED and others in BLUE... Sempat gak lari from the group, nak pi tepi pokok nak tgkp gmbo ni... huhu... Abes jerk poco2, its time for sukaneka!!! YAY!!!!!




We were devided into groups based on the Euro 08 teams.. and i was 'the RUSSIAN' that day, 12 of us ... Lama dah xbuat sukaneka kanak-kanak nie, last time seklh rendah kot.. ker time sukan dental inter-U dulu kat 6th...

Byk ar games ktorg wat tgh2 panas tu, tp syiok nyer pasal, panas pun panas ler.. huhu..dari aku dok umah xwat per... some of the games yg ktorg maen, cm biaser la, bawak bola pingpong dgn sudu (typical malaysian mini game), lari pening lalat , golek telo , n bawa getah guna straw la n etc.. quite fun gak la...Fun&Fit kot... Yay!



This is the Sad-sad cry-cry part, tgh2 syiok, punyer la excited smpai tapak kasut aku pun koyak!! waaaa!!! tap smart gak xder tapak camni, cm kasut puma plak n lg ringan.. igt nak letak tapak biaser jerk la biler nak pi repair kasut ni, lagik pun, the original tapak dah xtau dorang buang maner.. smpi ati... huhu.. "aku letak bwh pokok tu tapak kasut aku!maner weh?? korang buang eh!!"



" weh, Daam, kiter lari last kan? so alang2 tu, ko tlg amek gambar aku..." biaser la kan, mentang2 dh ader blog nie, kena la melaram laram sana sini nak tgkap gmbo.. huhu... thankz to Daam..


Last track game of the day, Golek2 telor ayam.. all groups kena la wat barisan panjang cmni, then golek la telo ayam / pas-pas guna tgn ker smpi la ke ujung track.. saper dulu, die menng ar, ala mcm la korang xpnah main tgh2 panas cm ni... btol tak?? huhu.. Russian dpt 2nd/ 3rd kalo xsilap, ker kalah... xigt dah (alasan) =p

Wif Zaid, he came late, dah tghri baru nak nmpak muka.. adoooooiii...


Favourite pic of the day.. Ila amek kan... lawa gak ko amek pic ni, siap ader rumput2 bagai... wah! huhu... Daam-KA-Zaid


Thats ila... " woi!! time korang amek gamabr aku ni , maner rumput2! xlawa pun" jgn marah aku weh, Zaid la ni.. xreti amek...!


Before balik, ktorg men game belon n letup2 kan org lain punyer, another typical malaysian mini game kan.. evry1 was buzy tiup-ping their own ballon, tapi belon ni cepat sgt meletup, kna rumput pun dah burst, bli murah kot.. huhu



During the game - mine bertahan ader la dlm semint, pastu dah kena pijak..adooi... kecewa sudah... tgh2 syok main ni, nak dijadikan cerita.. ader la satu minah ni terpeleot pulak tgn n bahu dier, igt kan patah tapi rupenye dislocated, dpt gak raser tulang dier lari... Memandangkan dorang tau aku ni duduk area Cheras ni dulu n expert jalan2 area ni , maka terpakse la aku teman kan dorang anta minah ni pi jumper Dr... Kalau jaw dislodged ker, tau gak aku nak watper.. huhu... at first igt nak anta pi klinik jerk, wlpun HUKM tu dekat jerk, but then dorang ckp, if pi kecemasan kat HUKM tu, smp mati baru dapat layanan, so pi la carik2 klinik kat area bndar tun razak tu...n to make it worst, semo klinik tutup (its Saturday ppl!! Half day service for doCTORS!!) , last2 pi gak kat unit KECEMASAN BUKAN KRITIKAL kat HUKM tu... TRingt kat iyas, fazrol n kengkawan mereka...


Service hosp kerajaan cam biaser la, kena amek no la, tunggu dr la, nurse buzy la n pelbagai alasan lagik... tunggu nak amek x-ray pun lama giler, dah xray tu, amek lagik no nak jumper dr pulak... adoooiiii.... ( but to iyas n fazrul n kengkawan nyer : at least HUKM wlpun ader nombor nombor yg hendak di ambil, believe me, HUKM is better than PPUM.... PPUM lagik trok, at least ader gak nurse HUKM ni tolak kan wheelchair time ktorg smpi, nak harpkan PPUM, mcm nurse tgk jerk dari kaunter pendftaran tu.. )

ps : xkena saman ker aku ni burukkan PPUM? huhu




Heavily raining that evnng.. pi la ronda2 tangkap2 gambar (as usual, dah jadik gigam cm ib ) kat sekitar HUKM ni, 1st time coming here, not bad n the wards are not as conjested as PPUM... selesa gak la...



Singgah gak kat surau Ibnu Sina HUKM ( ker masjid) ... besar gak , dlm building HUKM tu ader tmpat solat sebesar ni.. dlm hati'; " besar gak surau dorang ni, cm masjid, boleh buat smyg jumaat ni "... tgh2 hati berbisik tu, ader la tampal notis tulis kat masjid/surau ni mmg ader solat jumaat since 2006 (kan?).... wah!!! best nyer fazrol n iyas n kengkawan nyer..nak pi smyg jumaat pas kuliah pun dkat jerk, dlm building HUKM ni jerk, if xpefi solat jumaat tu, xtau ar nak ckp aper..... Now i know, y UKM best.. (huhu..btol x ib, fazrol,iyas n kengkawan nyer?)



AT last!! Pasakit dah ok.... Dr ckp mmg tgn dier dislocated, betol punyer betol.. prap!!! elok dah!! wah!!! ajaib!!! pesakit sudah boleh tersyum pulang bersama kawan2 nyer ( aku xknal pun majoriti dorg ni saper..tetiba jer dtg melawat ).. huhu...tp layan jerk la

Smp umah @ 6pm.. mandi2, rehat2, baca news paper, tnngu magrb n isyak .. then shoot off to my neighbour's hse... kenduri yassin n doa selamat coz izzat got an offer pi UTM skudai for his degree.. actly, mmg tgh lapar pun, hope umah dier ader lauk sedap2.. huh..


Before the yassin n doa starts, sempat gak nak amek gambar, xpenah dibuat org... huhu...



Dlm byk2 makann yg ader slm.. this is the best... Cerius choc cake ni sedap giler n moist! Xmanis sgt n perfectly baked.... Siap amek 2slices n bungkus bawak balik umah.. huhu... wahab mesti suka cake ni.. btol x? ko kan suka cake2 n lagik2 ader strawbwri, gerenti terliur..



wif my youngest sister, Tika... Aku ngn dier ni la yg menghentam kek kat umh izzat tu,.. huhu.. b4 balik around 1045pm, sempat gak jumper izzat yg sedang melayan para tetamu smbl menjawb soklan2 mereka ttng pusat pengajian nyer kelak.. cewah...

" OK izzat, aku balik dulu ar, dah kenyang... cOngratz weh masuk UNi.. huhu "

" eh,nak balik dah? OK..thankz datang... "

" KO daftar biler?"

" Ahad depan aku pi ar..."

" Course aper weh? "

" Aku dapat wat Biologi Industri.. kau tau ak aper benda tu weh?? "

" HUH?? Ntah la,industri dlm biologi la kot ... ( huhu, xmenbantu langsng aku ni kan.. ) ..

" Hahahahahaha "

" K ler, aku balik dulu... Gudluck.."

" owwait.. TQ "








MORAL OF THE STORY : When we are tired, we are attacked by ideas we conquered long ago...




-KA-


Sunday, June 15, 2008

Hishar's Bday Party...


Hishar's 24th Bday Party... Venue : Kelab Tasik Putrajaya - A Celebration By the Lake...


14th June... Black Roses was the theme chosen, everythng was red and black.. from the invitation card, ballons and the guests --> every1 wore red and black... ceriusly theme menjadik n cool giler eventho its just a bday party... ( xpenah aku ader bday party camni.. huhu ) Bday boy had his "Red letter Day" that nite wif a "Black as Newgate's Knocker" celebration..

The invitation card... cerius kalah kad org kawen...


Registration started at 7pm kat enterance of Kelab Tasik Putrajaya.. Zaid fetchd aku kat IB dulu then baru ktorg gerak pi Putrajaya coz ptg tu aku pi tgk teater P.ramlee ngn fmly n neo, a bit in rush ( tu yg xdpt tgkap byk gambo ) ,so we came to register lambat.. around magrb ar.. 7.30pm camtu, pas solat mgrb baru leh pi party.... huhuu...

In the invitation card, stated that the arrvnal of the bday boy is at 8pm, but then 830pm baru dier showd up.. janji mlayu btol.. huhu.. sib baek ko bday boy!! So, biler nak tibanyer bday boy tu, ktorg pun disuruh oleh MC tuk bersorak for Hishar, nak kasi dier suka la kot punyer rmai kengkawn dier dtg bday party dier...evrthing for bday boy...so, jerit jerk la.. " wOOOOO!!!!! wOOOOO!!! aaAAAAaaaAA!!!!! Hishar!!!!! Wooooo!!!!!! "



Every1 waitng for the bday boy, so cit-cat la sesamer sndri, aku
plak heboh main2 ngan cam.... bosan seh..lapo plak tu...cool giler,semo org ikut theme! yay!


Ketibaan VIPs, other guests and bday boy...


Pastu, start la the opening performance...


video




Phantom Of The Opera wanna be -The Opening Performance



Top View - ader tangga tepi tu, cam croud2 tu xnmpak la ( halangan fizikal.. huhu) ..
So, tgk perfomance tu dari atas tangga tu la.. luckily they have the tangga... huhu


Siap menari2 siap, ader jerk masa nak blatih tarian melalaikan nie.. huhu.. Kkadng2 ader gak terpikir, menari and bergaul laki pompuan kat croud ni xdosa ker? cam tgk konsert/ clubbing pun ader, tapi aku jerit2 kat area blakang2 jerk la, xder la dlm croud2 tu.. baik gak aku ni kan meo??...huhu


MC byk ckp ar, cm bosan aku dibuat nyer... org layan mc,
aku dok blakng, tangkap gambo ni.... Muka membosankan.. akak pink tu jerk cm enjoy.. huhu



"EH. meh la aku tangkap gmbor ko"
Glad to bumped into this girl - Cuji!! What a Small world!! Lama seh x jumper ko...


Then, MC mula la merapu2 wif the opening speeches yang meleret2, dah la berdiri jerk, sakit kaki aku... Performances by performances, ( siap ader lagu baru NUBHAN yg paling xleh blah, akustik siap ) smpai grup-grap-grup-grap perot aku...tp the best thing was, semo org cool giler and sporting abes... semo org tau biler nak sambung nyanyi and dance serentak sama2 except AKU... aku raser, dorang nie blatih/ wat rehearsel x panggil aku.. huhuhu...


video


Around 10pm baru start makn, and i quoted this from ib's blog ( halal eh ib, copy n paste )


"ts been done in a reception way.for those yg xtau camner,kitorang kene makan berdiri ( tapi kat party ni ader la kursi2 ) n supposed to chat with other ppl.cam mesra2 gitu.n waiters walk thru us bringin drinks n other deserts or small delicate cuisine " Copycat from ib..

ps : im also ready for iyas' reception! huhu




Reali nice meeting new ppl.. borak2 bodoh n layan jerk la wlpun org2 tu aku xknal.. n to say "what a small world " here is quite easy... Bumpd into jujie (lama giler xjumpe ko) and some of my taiping juniors, at first they were like usha-hing me and i got kinda weird, muka cam familiar giler,tapi aku cm xbrani tego ar coz dorg reramai, if sengsorang 1-to-1 tu bley tahan lagi, but at last they came n approachd me... igtkan dak Vi..skali junior tepeng.. aku raser ko knal dorang ar meo, muka cam adik ko... huhu...


Mcm2 la activty done that nite,ader limbo rock, nyanyi, speech by the bday boy, the most memorable words by him...

" I have a dream to celebrate my birthday by the pool-side satu hari nnt, but then, today.. my birthday is not by the pool, but its by the LAKE...." wooooo!!!! semo tepok....


Birthday Boy ( centre - Paroah wanna be ) wif the VIPs... The Pengarah Projek ni ckp, baju2 dorang ni tak main ar sewa, but tempah sponsered by birthday boy kot..... gilo ar...


With Hishar, bday boy... Susah gak nak tgkap gambo ngn dier ni, as usual,
celebrity of the nite la katakan....




My lucky number that nite was not soooo lucky, xkena pun...cis!! Bad-luck no: 43!! .... huhu



Realli love this Blink-Blink Mask... its Zaid's (RM10) , mine is wif him... he likes mine, and i like his... so we exchangd.... n yet, Barter system is not that bad!


Wif Zaid.... Thats mine... DND punyer dulu.. HUhu.. Luckily ader Mask DND, klu x aku xder mask that nite.. thankz Nadia!! Btw, cool red-cowboy hat dude!


My fav pic ever ( for that nite la ) ... dunno why.. huhu.. Sempat curik satu jerk belon ni....



Wif Ajeez... Sebok kater dier dah gmok.. ambik gambo bribu kali nak dapatkan post paling tak gmok.... MM... last2, pic aku yg gmok... blasah jerk la.. huhu.. ko Ok la weh.. maintain jerk... tringat plak jokes weight loss ni ;

"you have to stay in shape, My grandmother, she started walking 5miles a day when she was 60. She's 97 today and we don't know where the hell she is.. "


LAdy 1 : Goooood!! Juara Limbo Rock Kategori gurl....


Lady 2 : Realli have no idea who she is..but, bulu2 dier cm cool, so just took the shot.. say cheese!



Wif Usd... Suka tgk gambo ko yang gmok2!!! nmpak aku kurus... waahhaa!
ps : Cam a bit gay-ish jerk pic nie... x ker? coz dier cam perzen angle2..



Everybody was buzy having their foods and drinks while cit=catting.. so ajeez and i decided nk amek kesempatan pi kat stage n tgkap gambo wif the backdrop....


Organizer dpt mask krawang-krawang... Xadil!!! The theme was black n red.. not black n orange, excuse this pity boy ppl!

Depan Enterance Club - right after the party.. Yay dapt curik belon!!

Last post of the nite - dah nak balik n kena pulangkan balik the blink-blink.. *sob*sob*



Before that, this ws the last performance b4 evry1 dismissed, konon2 special from bday boy to evry1 yg dtg...reali had fun.. ~daaaa~

video

ps : walaupun dah nak balik, tp still lapo, b4 smp umah, ktorang singgah bli burger.... At last, BAck to square one gak..... =p







MORAL OF THE STORY : You know you are getting old when the candles cost more than the cake.


-KA-