Monday, June 30, 2008

i'm back... menghalau rimau! shush2! season III

Pagi Sabtu tu ktorg bgn lambat gak... ( meo la, aku dah siap awal... dier nak tido lelebey, nak tido, baik xyah jadik tourist.. tido kat umah la weh..!) dlm 11am lebey, baru grak pi bukit larut..


KA : Before kiter gerak ni.. aku nak lompat kat depan maktab ni.... Maktab Rendah Sains Mara Taiping.. MARESMART.... Terbilang tak?? Huhu..

Cikgu Abdullah : Skang ni Langkawi dah x jadik PKP, MRSM Bitara... Dah kena tarik...

KA : Yeke cikgu?? Padan muka. tu la, berlagak sgt dak2 langkwi dulu...

Cikgu Abdullah : Taiping, Jasin, PC jerk yg still bitara...

KA (dlm ati) : Padan muka... tula,eksyen sgt.... sib baik ib, aisyah, anisa jasin, paling penting az gak!!!....( Cewah! padahal terlupe letak nama dier.. baru jerk edit.. huhu)

Meo : Ok..ko tnagkpa gmbo aku seblah ni plak.. ngn building baru nie...


KA : eh meo.. kat sini lawa ar scenery dier.. ko tgkap gmbar aku view maktab berlatar blakang kan bukit larut nie..... ok?

Meo : OK.. (nada ngnatuk lagik ).. huhu

KA : Ok... Thats my skool n thats bukit larut!!



Setelah puas and penat berjalan, tiba la kami di Bukit Larut.. YAY!!!


Meo : Ko tu mmg puas and penat la berjalan, tpi before that, jom kiter pi mkn kat gerai kat
tepi bukit ni..... aku nak mkn nasik puteh and lauk ikan keli goreng.. yum..yum!

KA: Mmmmm..aku nak mkn aper huh? Takut mknan kat atas tu mahal, order nasik goreng ayam la.. and air kosong and teh o' ais....

Meo (dalam ati) : Byk btol dier ni minum air... patut perut kembung.....

KA : Aku dgr meo aper ati ko ckp.. tapi lantak aku la! total rm3.80.. cheap huh?

Selepas makan..


Uncle india jual tix : Orait, your next trip to the top is @ 1pm.. going down @ 3pm.. total rm12.. ok?

Meo : So how? skang baru 12.15pm.. ader lagik 45min? Cun?

KA : Ok la..Blasah jerk.. Kiter tunggu ar memane tepi tu... kiter kan tourist.. hahha...


KA : Eh Meo, situ ader signboard Slamat Datang.. aper lagik... Jom ar! Seperti biaser, aku nak lompat ar... cun letak dlm blog nie..

Meo : Ishk! dier ni. memaner nak lompat.. ye la yela.... OK, satu dua Lompat... [Praap ]

KA : As usual, jadik ak??

Meo : Jadik... K, aku plak...

ps : Meo cm biaser la, posing kaku... so xyah letak la eh pic ko kat sini..sama jerk... huhu



Sementara nak tunggu kol 1pm...


Meo : Jom la Kerol kite dudok kat tepi bangku tu semntara nak tunggu kol 1pm

KA : Ok jom... ( meo berborak la ngn satu pakcik ni, dier pun duduk kat bangku tu, rupenyer pakcik tu suami Cikgu Asriyah... wat a small tepeng... sementara tu,aku pi posing2 kat bwh pokok b4 join meo borak ngn pakcik tu... b4 pakcik tu blah, dier sempat la ajak ktorg dtg mkn umah dier klu ktorg free pas nek bukit larut hari tu )

KA : Beriya gak pakcik tu ajak kite dtg umah dier eh... jgn dier suwo bini dier masak tapi kiter x dtg sudah... huhu... K.. meo, tangkap gambar aku ngn tix nek bukit larut nie, nak letak dlm blog..

Meo : Iskh! xabes2 .. meh camera ko..

KA (dlm ati) : Eleh, xabes2 konon..padahal dier pun nak gak gamabr ngn tix ni jap lagi..

ps : tp aku xupload la meo gmbar ko.. huhu


Meo : Yes! Atlast, 1pm, jom naik jip kiter..

KA (dalam hati ) : Iskh! ramai gak... mintak2 kiter xnaik ngn dorang meo, jip tu biar kiter dua jerk... dengki x aku?

KA (luar ati) : OK meo.. amek the best jip.. kiter ddk blakang la.. best skit... ok senyum...

Meo : Eh jap!!! Aku nak gak pkai shades aku, baru nmpak cm neo ( dah lali dgr neo tu aisyh )... ok snap....

KA : Layan jela dier ni... dah...aku plak..


KA : Ok.. Aku nak posing lain, nak duduk atas jip ni... baru cm nmpk cool...

Meo : Yela.. lompat xnak?

KA : Giler ker! Dah cepat la, panas la!

Meo : [ Praap ]




Meo : Ishk!! Panas la! Biler nak jalan nie?

KA : Tu ar, jip lain dah jalan dah.. cam kiter dua jerk meo..best skit, jip ni kiter punyer.. huhu

Meo : Tu ar...

Pemandu Jip : OK...seat blakng boleh muat 6 org... you dua org, sumbat dlm skit..... ok,abg boleh naik sini, 6 org blakang...

KA & Meo : HUH??!!!! 6org?? boleh ker? 4 sudahla!

Pemandu Jip : 6 org la.. muat punya... ok,abg boleh naik...

ps: so,terpakse la berhimpit mcm ulat taik kat blakang tu.. dah la ktorg ngn ber beg beg bagai, mmg sempit la..ade abg ni agak besar la saiz dier join ktorg kat seat blakang tu ngn anak2 dier 3org... bayangkan la, 6org dlm tu and nak naik bukit larut tu... hanya tuhan memahami ke-TIN SARDINAN jip tu...

KA : Ko la ni meo, nak sgt dok blakang... dok depan selesa jerk.. 3org jerk...

Meo : Aku plak!!!

ps : Mamat india yg bwk jip tu mmg giler, LAJU nak mampus bwk. xkira gaung ker aper .. redah jerk... aku raser dier mabuk ar meo... tuhan, slamat kan la kami ..... Amin...

Journey took us 30mins to the top...


Meo : Allamdulillah..sampai gak... mmg "THE DEATH JEEP" ar kiter naik tadi..

KA : aku nak muntah ar meo, kiter dok sana jap... giler btol keling tu... Tettt!!!


KA : Dah, aper lagik.. mulakan la activity TOURIST kiter.. Dah kat puncak ni, tangkap gambo aku....Guna camera ko la meo..canggih skit...

Meo : ohh! Pandai ko eh... [Praap]

KA : Ok, ko plak...

ps : Sedang2 asyik jadik tourist tu, posing sana sini, ader la sorang akak ni tegur ktorg...


Akak enter frame : Nak tanyer.. U all x-MRSM 03 ker??

Meo : Ha'ah..Kenape?

Akak enter frame : btol la.. i dah agak dah time kat bwah tadi... igt nak tegur... xder, i cikgu mrsm gak..ajar EST ,i xpenah ajar u all, tp i knal la muka korang.. i masuk time u all f5, june..

Meo : Oh... yeke... batch ktorg mmg x amek EST... bla... bla... perbualan rancak dimulakan....

KA : Eh meo, ader gak cikgu knal kiter eh wlpn x ajar kiter.... glamor gak kiter dulu kat MRSM.. hehhe..

Meo : tula.. tah2 dier usha2 aku, baget cun, igt aku suka dier.... ( fyi aisyah : ni dialog meo since mrsm dulu if ader pompuan tgk dier wlpun sikit... layan kan ajer la kan... Haha )




Meo : Eh, tu tempat tadah air ujan tu kan?

KA : maner? ha'ah la.... aper nama bnda ni..time geograpi dulu ader blajar.. barometer ke? ( hentam jerk) tolok ujan? ok, ko tangkap gmbar aku....

Meo : Ntah. aku pun lupe dah nama bnda allah ni.. K, cepat diri sana...



[ praap ] gambar ku diambil.....

KA : tgk gambar yg ko amek tu?? isk!! gemok la, lagik skali la.. amek yg xgemok meo... huhu

Meo : adooii... yela..yela.. [praap]



KA : Ok Meo, jom kite pegi bawah skit, kat situ cam ader jambatan gantung and tower, kiter lepak situ la sementara tunggu kol 3...

Meo : maner ko tau ni?

KA : aku penah dtg 2x kali la meo tmpat ni.. last aku pi ngn dak dental dulu...

Meo : iskh! bestnyer ( tula,sape suwo xamek dental... huhu) ... korang naek jip gak ker, cam kiter ni kan loser nek jip

KA : Eh, sori skit.. jalan ar, trekking dari bwah... xmain ar nek jip.. nek jip ni pun 1st time. tu pun ko yg ajak.. ko la loser....wakaka!

ps: gambar atas tu kat puncak tower kayu tu, was windy n peaceful... lawa la.. bunyi unggas2 gitu....





Meo : Sunyi jerk kan? aman btol...aku raser cam nak jerit ar... jom jerit...

KA : Ko nak jerit aper?? ader org x weh?? ok jerk jerit.. kite jerit tepeng nak???



Meo : Lompat lagik?!

KA : Biaser jerk la posing ko ni meo... ko kena blajar berposing gigam kat ib la.... dulu aku blajar ngan dier la.. adoooiii.... btw, bawak gmbar ni pi ireland..mesti sedey time raya klu tgk gmbar nie.. ala2 malysiaku gemilang.. (tetiba)


KA : Eh meo, kiter ni susah btol nak gmbar berdua.. camner ni? nak suwo saper tangkap huh?

Meo : Haaa... Tu, abg tu ader... ( abg tu merujuk kepada suami cikgu EST MRSM tadik )

KA : Ok. Ko pi bagi camera SLR ko tu kat dier, cun sket.. alang2 tadik dier cam berminat ngn SLR ko tannyer bukan main byk lagik kat ko.... kiter full-fill his dream la kasi try SLR ko tu..

Meo : Okeh... Bang, boleh x tngkap gmbar ktorg dari atas, ktrng posing kat bawah singboard tu.. (dlm hati) --> mesti ko suke kan, aku bg ko pluang test SLR aku.. huhu

Abg, suami cikgu EST : Ok.. sure sure... (dlm ati) ----> yes!! huhu

KA (berbisik kat Meo) : Hamboi abg ni, siap bengkok2 badan nak tangkap gmbo ktorg.. aku raser dier amek gmbar kiter ader ala2 daun bagai la meo.. bokeh bokeh siap, SLR la katakan ..

Meo (sambil masih berposing ) : tula kerol, aku raser pun cmtu... dier mmg suke btol ngn SLR ar, pantang dpt chance... huhu..

KA : bagi jela dier raser meo... btw, cun gak gmbo ni dier amek...


KA : ok meo, kat jjambatan ni ko posing.. pastu aku plak....

KA : Eh, camne ko buat tadik? camni eh??

Abes melaram, ktorg turun kol 3pm... kali ni, ngn driver yg xminum arak.... berhati2.. slamat aku...

KA : Sib baik kali ni driver ok meo.. slamat kiter... tp aku pening gak .... ala2 ' THE NAUSEA JIP' plak kali nie...

MEo : haha! tu la.. kiter nak pi maner lak ni?

KA : Kiter pi war cemetary tu nak? posing2 skit...

Meo : As tourist, JOM!!


KA : OK meo.... snap cepat!

Meo : Posing aper ko wat tu?

KA : Ala2 berdoa tuk pejuang2 kiter la... to lord dorang.. ( nak jadik kapiaq ker? nauzubillah)

Meo : Haha ! Bodoh! dah la kristian...


KA : dah snap blom?? pas berdoa, aper lagik, loncat la.. YAY!!!

ps : xigt dunia btol kat citu... gelak2.... sib baik antu xikut ktorg balik.. huhu


Meo : K... aku plak nak bdoa kat cini.. ni islam nyer... afdal skit!

ps: semo oeg lalu lalang sana tgk ktorg, mcm org giler kat tmpt cmtu... biler balik, baru aku teringt, paer yg ktorg buat tu, sib baik x mengundang hantu bersama.. huhu.. ker. org2 yg lalu lalang tu nmpak antu meo?? huhu..

Meo : Dah la, jom balik...



On day balik MRSM ...

Meo : Weh, singgah gerai tu jap.. aku nak bli munchy2 skit....

KA : Adooiii.. dier ni... tadik cakap nak terberak, nak balik cepat.. ader ati lagik nak munchy2..

Meo : Senyap la! ikut jerk la.... Baper jual pisang goreng ni bang?

Abg pisang goreng : 8 RM1...

KA : HUH??? 8 RM1??biar btol meo?

MEo : Klu cmtu, mmg confirm bli la.... gile la rm1 dapat 8... KL 3 sehengget kot!

KA ( bisik kat meo ) : biar btol org tepeng ni meo, rm1 dapr 8 pisng goreng.. biler nak untung nyer??

Meo : Mkan jerk la.... Dah! Jom balik! Aku nak terberak ar, dari atas bukit larut tu aku tahan..

KA : Eh..Eh.. jap.. tangkap gmbar dulu... peluang ni... memory abg ni jual rm1 dapt 8.. huhu


Ptg tu, smpai jerk MRSM, keringkan peluh, rehat2 and mandi... Msg Azlin ajak pi dinner kat TESCO Tpg 4 balik umah pedot.... Esok dah nak balik.... mlm tu, pedot ajak pi pasar malm...As tourist, wlpun penat, meo as usual, akan menjawab : JOM!!


The next day, smyang suboh, trus mandi coz train balik KL kol 9 pg... Train smpai awal gak... Xsangker KTM ni on time plak... Huhu... Journey amek masa plus minus dlm 5jam..dlm kol 2pm ktorg smpai sentral....




Dalam train ...


KA : Eh meo...sedey la, our journey gonna end soon.. smp jerk sentral.. its all OVER!!!!


Meo : tu ar, best ar weh jadik tourist.. pasni, kiter dah x tourist.. kiter dah jadik org biaser... waaa!


KA : tu la, dah xleh solat jamak... huhu


Meo : Dah, jom tngkap gamba wat muka sedey... uwaaa...


KA : Muka sedey xleh blah la kan....



KA : Ok meo, last pic kiter jadik tourist nie b4 train ni blah....

Meo : Cepat la... Malu la rmai2 org nie....

KA (Qoute from ib) : Kiter tourist okaaayy~!











MORAL OF THE STORY : ( Quote from Meo) : If you wanna travel, do it like the tourist way.....



-KA-

29 comments:

[az azhari] said...

comment aku
1.panjang btol..sme dialog bergamba nihh...
2.aku pon jasin gak apeee..huu
3.tourist ke melawat skola lame???
ahahahahahh

firdaavincci said...

woit..gi jalan berdua jer tak borink ker(berdua lebey baik)...(sure la tak borink)kalo tak buat pe ko gi kan..

aku gi bukit larut masa abg aku kat MRSM Taiping jugak (MRSM meningkatkan sektor pelancongan lagik!)..itu la kali pertama n terakhir aku pegi..seingat aku takde amenda kat atas tur.. aku ingat aku main Boyan jer kat atas tur..then hujan..balik..

Naik jip yang sama macam ko naik..mak aii..bau asap diesal berkepuk kepuk..dengan bawak macam hantu..termuntah muntah aku..huhu..

Firdaavincci: cepat la kuar seasons lain.. Gigam tur memang kena sujud( blajo) nagn Ib...Mio tak nak buat operation mandible ngan aku ker..(buy 1 free 1 bagai..huhu)

aisyah. said...

wahaha..

cam novel.

and also kan kerol, i tau dialog2 mior tu. cam biasa gak ib sampai2kan kat i. haha.. neo tu pun, lali dah. biasa je.. huhuu.

dialogs xle blah!!

mior u kena learn posing, pandai ambik gambar je. (;

KA said...

firstly to az : sowi...!! terlupe ko jasin gak... nnt aku edit! comp aku skang tgh bengong! susah btol nak edit... sesan 1 & 2 pun xtau biler nak siap... huhu.. season 3 back to skol, seasn 1 & 2 more to industri pelancongan.. huhu

to fir : berdua lebih baik!!! btol!!! tu la, aku pun pi melancong jadik tourist amek pakej MRSM! huhu.. tepeng d best! uweekz!! operation mandible xleh blah la kan

to aisyah : pekak kan telinga, pejamkan mata bile neo wanna be bersuara... meo kna tunggu ib balik tuk dier hadiri klas gigam ib... tu la ataction blog, kna wat dialog.. huhu...

Ahmad Amzar said...

pergh..rajin ko berdoa kat kubur..keke..taubat la wei..haha

p/s:ape ko ckp pasal PKP,Bitara,habuk pun aku tak tau..hahaha

KA said...

aku bertaubat la kna doa.. doa taubat nama nyer.. huhu

btw, xyah pham lapkp n bitara.. mcm aku baca blog ko la.. penuh dgn jepon nyer.. igt aku pham? huhu.. kire ni balas dendam la

[az azhari] said...

ape2 pn..
jasin tetap PKP :p

ib..aisyah..
jom jd tourist kt jasin gak!!

alifreyes or said...

PKP

popular kerana poyo

eh ye ke tuu

[az azhari] said...

ehh..ske ati je kau ye wahab...

Ahmad Amzar said...

hehe..siot jer

KA said...

PKP tu popular kerana POP la wahab! ko ni pun ... mrsm kan skolah artis2 pop! huhu

ok az.. pi la jd tourist kat jasin, tgk leh lawan x tourist we all . huhu

amzar, ko jgn nak berkomplot ngn wahab eh..

alifreyes or said...

amzar jom unite...

diorg geng PKP

kite geng ape...

ko ade idea x..

aku bajet nak kasi name orangeeeeee

KA said...

Omg!
Reyes
Amzar
Ni
Gemok
Eh?

huhu.. mcm la aku kurus.. huhu

Anisa Ahmad said...

alifreyes or said...

PKP

popular kerana poyo

eh ye ke tuu

ok..ni gile gelak..hahaha..
hoho..
sumhow my name sebok gk..
bangge sepam..+P

ish2..
korang cam couple g hanimoon..
jeng jeng jeng..
*wink*

kerol..
pnat i bc ur blog..
leh jual wat short novel ni..
hehe

alifreyes or said...

alamak Umat MRSM semakin banyak..

mati la budak sbp nie...

sape nak tlg aku...

abg nana...eh abg nana sbp kee?
x skola kot dulu

KA said...

eh anisa..mesti la letak nama u sepam... baru leh promote blog... huhu

tu baru citer seasn 3.. tunggu citer season 1 & 2.. jln citer terbalik.. huhu..bukan novel dah. leh jadik kamus.. huhu


jasin, PC, tepeng... still BITARA! yay!!

Langkawi?? Boooooo!!! LOser... wah! akuover!

KA said...

SBP?? aper tu?

SEKOLAH

BaDAK

Pink ker??

huhu.. eh, yg i tau, oink oink yg pink.... huhu.. ups!

Mior Faiq said...

Kerol.. You never got our quote right have you? It's "If you want to travel, do it the tourists' way" lar.. hadoi.. Btw, apa gaduh2 SBP and MRSM nih? Benda cam nih pon nak gaduh2 saper best.. Of course lar MRSM, hands down! hehehehe..

alifreyes or said...

ohh...

mesti la sbp..

ahh x cukup kawan la..

not fair

alifreyes or said...

SBP

sekolah budak pintar..

setuju x

wahh..

[az azhari] said...

sesungguhnye saye setuju ngn mior :)

Mior Faiq said...

Terima kasih banyak2 Cik Az! :)

[az azhari] said...

same2 :)
of course la MRSM lg bestt..PKP plak tuh

ehe

KA said...

ya btol!!!!!

alifreyes or said...

ahh.....

x yah gaduh da....

last2 tercampak kat PAsum gakk

pasum la roxxx...

anisa excluding k...
oppssss

alifreyes or said...

kalo x masuk pasum cam ne az nak jumpe baby..

kalo x, single lagi laaa...
oppsss

KA said...

hamboi wahab.... gossip bukan maen lagik ek..kalah mamafir.. semo tau...

tu la..at last PASUM GAK... adoooi.. igtkan matrix.. oppps!

KA said...

oh..bte, amzar pun under pasum eh..jgn nak mengade2.. zip it!

Anonymous said...

Yes indeed, in some moments I can bruit about that I jibe consent to with you, but you may be in the light of other options.
to the article there is even now a question as you did in the go over like a lead balloon a fall in love with efflux of this beg www.google.com/ie?as_q=genie backup manager server 8.0.293.463 ?
I noticed the phrase you have not used. Or you use the black methods of inspiriting of the resource. I take a week and do necheg