Saturday, June 21, 2008

Fun&Fit - HUKM - KNdri.... 'LEtih doh' day

21st JUne, Yesterday.. Woke up early morning 6.15am then trus pi mandi n solat suboh. Mmg malas la nk bgn awal2 pagi ni n trus mandi plak tu. its been ages aku x bgn awal2 cmni n siap2.. mcm nak pi klas plak ( waa!!!!! 2weeks to go b4 klas start.. malasner!!!!).. today, nak pi FUN & FIT PROG kat Tmn Tasik Permaisuri, Cheras... YAY!!! Dorang ckp start @ 7pm (kononnye) so tu yg kna gerak dr umah awal2 pagi tu, but then 645am aku baru nak grak dr umah.... mmg aim lmbat pun, xlogik dorang nak start kol 7am!! kerat jari la....


Smpai area Cheras dlm 7.30am n tetiba xpasal2 terjumper Palie kat tepi jln kat junction Bndr Tun Razak tu tgh bawak roti canai bungkus n newspaper, he was heading back to his hse,bru balik dr pi bli breakfast tuk fmly dier ( rajin giler kan??!!!) so alang2 dah jumpe dier tu, tumpang kan jerk la smpi umah dier, dah mmg odw pun... Sharp 7.45am smp kat parking tmn tasik tu... As usual, rmai giler org pepagi ni.. mcm ULAT TAIK!!! Siap ader sukan seklh rendah wat kat sini (ptt la ramai)

Evrybody kumpul tgh padang kat tepi tasik tu, aku tgk xramai pun, XSTART pun lagik ok!! dah agak dah,baru nak pasang PA system n set up semo bnda, kan dah ckp, " mmg x la start kol 7 pagi.. huhu ' ... org dtg sikit demi sikit, lelame ramai le, 8.30am baru ktorg start..



" OK! Gather ppl! kiter dah nak start (8.30am!! huhu) .. " Started with stretching and aerobik steps by the guy in red (paan kot nama dier, ker pian..xigt dah..huhu).. then ended with the POCO-POCOs... my first time poco-ing .. seems like so easy doing those poco-ing, but then when u try it urslf, believe me ppl, its CONFUSING!! wlpun ulang2 jerk steps dier, aku yg lembab ni, mmg xdapat ikut smp la abes poco-poco tu ( huhu... KA ding-dong! )




Organizers in RED and others in BLUE... Sempat gak lari from the group, nak pi tepi pokok nak tgkp gmbo ni... huhu... Abes jerk poco2, its time for sukaneka!!! YAY!!!!!




We were devided into groups based on the Euro 08 teams.. and i was 'the RUSSIAN' that day, 12 of us ... Lama dah xbuat sukaneka kanak-kanak nie, last time seklh rendah kot.. ker time sukan dental inter-U dulu kat 6th...

Byk ar games ktorg wat tgh2 panas tu, tp syiok nyer pasal, panas pun panas ler.. huhu..dari aku dok umah xwat per... some of the games yg ktorg maen, cm biaser la, bawak bola pingpong dgn sudu (typical malaysian mini game), lari pening lalat , golek telo , n bawa getah guna straw la n etc.. quite fun gak la...Fun&Fit kot... Yay!



This is the Sad-sad cry-cry part, tgh2 syiok, punyer la excited smpai tapak kasut aku pun koyak!! waaaa!!! tap smart gak xder tapak camni, cm kasut puma plak n lg ringan.. igt nak letak tapak biaser jerk la biler nak pi repair kasut ni, lagik pun, the original tapak dah xtau dorang buang maner.. smpi ati... huhu.. "aku letak bwh pokok tu tapak kasut aku!maner weh?? korang buang eh!!"



" weh, Daam, kiter lari last kan? so alang2 tu, ko tlg amek gambar aku..." biaser la kan, mentang2 dh ader blog nie, kena la melaram laram sana sini nak tgkap gmbo.. huhu... thankz to Daam..


Last track game of the day, Golek2 telor ayam.. all groups kena la wat barisan panjang cmni, then golek la telo ayam / pas-pas guna tgn ker smpi la ke ujung track.. saper dulu, die menng ar, ala mcm la korang xpnah main tgh2 panas cm ni... btol tak?? huhu.. Russian dpt 2nd/ 3rd kalo xsilap, ker kalah... xigt dah (alasan) =p

Wif Zaid, he came late, dah tghri baru nak nmpak muka.. adoooooiii...


Favourite pic of the day.. Ila amek kan... lawa gak ko amek pic ni, siap ader rumput2 bagai... wah! huhu... Daam-KA-Zaid


Thats ila... " woi!! time korang amek gamabr aku ni , maner rumput2! xlawa pun" jgn marah aku weh, Zaid la ni.. xreti amek...!


Before balik, ktorg men game belon n letup2 kan org lain punyer, another typical malaysian mini game kan.. evry1 was buzy tiup-ping their own ballon, tapi belon ni cepat sgt meletup, kna rumput pun dah burst, bli murah kot.. huhu



During the game - mine bertahan ader la dlm semint, pastu dah kena pijak..adooi... kecewa sudah... tgh2 syok main ni, nak dijadikan cerita.. ader la satu minah ni terpeleot pulak tgn n bahu dier, igt kan patah tapi rupenye dislocated, dpt gak raser tulang dier lari... Memandangkan dorang tau aku ni duduk area Cheras ni dulu n expert jalan2 area ni , maka terpakse la aku teman kan dorang anta minah ni pi jumper Dr... Kalau jaw dislodged ker, tau gak aku nak watper.. huhu... at first igt nak anta pi klinik jerk, wlpun HUKM tu dekat jerk, but then dorang ckp, if pi kecemasan kat HUKM tu, smp mati baru dapat layanan, so pi la carik2 klinik kat area bndar tun razak tu...n to make it worst, semo klinik tutup (its Saturday ppl!! Half day service for doCTORS!!) , last2 pi gak kat unit KECEMASAN BUKAN KRITIKAL kat HUKM tu... TRingt kat iyas, fazrol n kengkawan mereka...


Service hosp kerajaan cam biaser la, kena amek no la, tunggu dr la, nurse buzy la n pelbagai alasan lagik... tunggu nak amek x-ray pun lama giler, dah xray tu, amek lagik no nak jumper dr pulak... adoooiiii.... ( but to iyas n fazrul n kengkawan nyer : at least HUKM wlpun ader nombor nombor yg hendak di ambil, believe me, HUKM is better than PPUM.... PPUM lagik trok, at least ader gak nurse HUKM ni tolak kan wheelchair time ktorg smpi, nak harpkan PPUM, mcm nurse tgk jerk dari kaunter pendftaran tu.. )

ps : xkena saman ker aku ni burukkan PPUM? huhu




Heavily raining that evnng.. pi la ronda2 tangkap2 gambar (as usual, dah jadik gigam cm ib ) kat sekitar HUKM ni, 1st time coming here, not bad n the wards are not as conjested as PPUM... selesa gak la...



Singgah gak kat surau Ibnu Sina HUKM ( ker masjid) ... besar gak , dlm building HUKM tu ader tmpat solat sebesar ni.. dlm hati'; " besar gak surau dorang ni, cm masjid, boleh buat smyg jumaat ni "... tgh2 hati berbisik tu, ader la tampal notis tulis kat masjid/surau ni mmg ader solat jumaat since 2006 (kan?).... wah!!! best nyer fazrol n iyas n kengkawan nyer..nak pi smyg jumaat pas kuliah pun dkat jerk, dlm building HUKM ni jerk, if xpefi solat jumaat tu, xtau ar nak ckp aper..... Now i know, y UKM best.. (huhu..btol x ib, fazrol,iyas n kengkawan nyer?)



AT last!! Pasakit dah ok.... Dr ckp mmg tgn dier dislocated, betol punyer betol.. prap!!! elok dah!! wah!!! ajaib!!! pesakit sudah boleh tersyum pulang bersama kawan2 nyer ( aku xknal pun majoriti dorg ni saper..tetiba jer dtg melawat ).. huhu...tp layan jerk la

Smp umah @ 6pm.. mandi2, rehat2, baca news paper, tnngu magrb n isyak .. then shoot off to my neighbour's hse... kenduri yassin n doa selamat coz izzat got an offer pi UTM skudai for his degree.. actly, mmg tgh lapar pun, hope umah dier ader lauk sedap2.. huh..


Before the yassin n doa starts, sempat gak nak amek gambar, xpenah dibuat org... huhu...



Dlm byk2 makann yg ader slm.. this is the best... Cerius choc cake ni sedap giler n moist! Xmanis sgt n perfectly baked.... Siap amek 2slices n bungkus bawak balik umah.. huhu... wahab mesti suka cake ni.. btol x? ko kan suka cake2 n lagik2 ader strawbwri, gerenti terliur..



wif my youngest sister, Tika... Aku ngn dier ni la yg menghentam kek kat umh izzat tu,.. huhu.. b4 balik around 1045pm, sempat gak jumper izzat yg sedang melayan para tetamu smbl menjawb soklan2 mereka ttng pusat pengajian nyer kelak.. cewah...

" OK izzat, aku balik dulu ar, dah kenyang... cOngratz weh masuk UNi.. huhu "

" eh,nak balik dah? OK..thankz datang... "

" KO daftar biler?"

" Ahad depan aku pi ar..."

" Course aper weh? "

" Aku dapat wat Biologi Industri.. kau tau ak aper benda tu weh?? "

" HUH?? Ntah la,industri dlm biologi la kot ... ( huhu, xmenbantu langsng aku ni kan.. ) ..

" Hahahahahaha "

" K ler, aku balik dulu... Gudluck.."

" owwait.. TQ "








MORAL OF THE STORY : When we are tired, we are attacked by ideas we conquered long ago...




-KA-


65 comments:

Ib said...

ahahha~ UKM RULEZ~ (ker ko sajer nk bodek kitorang kerol?uuu)

tw HUKM tu dah tukar nama arh.. jadi PPUKM...cam ala2 um gitu..

KA said...

HAmboi... cpat nye komen, aku baru edit2 skit2 dah ader komen dari ib... x publish btol2 lagik.... mentang2 la citer pasal UKM, togak nyawo kau
kan?? huhu

yela yela... UKM rox! wah! over!

btw, PPUKM xleh blah.. huahauhau!

alifreyes or said...

huhu...cepat nye ib nye komen... almaklum le lame sgt tunggu tukang kebun nie nak menebas kan...

bile nak wat PPUPM lak nie..??

Mior Faiq said...

You wrote and i quote:

"actly, mmg tgh lapar pun, hope umah dier ader lauk sedap2.. huh.."

Boleh jangan jadi tak tahu malu tak kerol? hehehe.. 2 days left before our 5 days trip to Taiping.. *Pack2*

KA said...

tu ar... cepat giler ib komen.. mentang2 pasal UKM.. takut sgt aku mengHINA ukm.... tau la anda tu wakil mahasiswa... huahuahua...


rimau2 n lalang2 aku dah terbang pi maner wahab??!! huhu

KA said...

mior!!!!! bukan 5hari la... slalser smpi ahad .. 6hari la ( baru la nmpak byk hari tu) huhuhu....

dah mmg lapo, nak wat cmner meo oii...

Ib said...

ahhaha xyah nak kait kan nagn wakil mahasiswa ckooop..
i quote - TOGAK NYAWO DEN

hahah lawak ar.nak gi tepeeeng~ che2 padahal xpenah pegi pon..tepeng rox! (wah!)

ppupm?ahhah maybe soon.per citer pit?xder ppusm ker.cam pasum la plak~
woo 'set set lot'wat bising lak kat sini..cili maner.aahaak!

alifreyes or said...

huhu...best la teringat kat pasum...

kene suh "best cube" sume wat blog nie...

PPUSM
PPUMS...

ib, rimau da sampai belum kebun ko?

KA said...

hahahah!! lawak ar korang ni!!!! nak gak PPUSM PPUiTM dan bermcm PP lagik.. tp xder saper ker nak jadik PP tuk budak2 pasum yg baru nak masuk ?? huhuhuhu


I quote :

" set2 lot xleh blah la kan?! wah "


jom ib pi tepeng, leh lepaskan rimau ko... xpun kat semyih ader tapak tesco berpagar, leh x kat citu kite ltk rimau ib wahab?? huhu

Ahmad Amzar said...

hahaha..aku baru nak quote part kenduri,member ko wat dulu..haha..ko gi nak makan je pun kan?hahaha

KA said...

ko nak ajak aku ker mkn je pun??? jom la... huhuh.... 2009 aku dtg.. tgh kumpul duit..rm1 per day... cukop x? wah!!

btw, semo org nak quote2.. tgh "in" ker trend tu?? huuh

Mior Faiq said...

Haha.. Set2 load tak cukup orang eh? kang aku post gambar charlie's angel dalam tandas kat sini baru tahu.. berpeluh ib and kerol.. hahaha..

alifreyes or said...

nak ikut g jepun gak

nak jumpe abg orange laaa.

KA said...

weh post ar gmbar charles angel tu.. nak gak tgk.. huhuhu..


to wahab.. kumpul duit.. 2009 nak pi jumper abg orange

Ahmad Amzar said...

haha,dah agak dah ko kenakan blk..la,korg nk jumpe abg orange ke?pergh,kembang gler die..hahaha

Ib said...

wah plan bertambah setahun.kalo sehari seringgit leh ar ako kumpul dr skang.ohuuuu

mior-JANGAN PUBLISH GAMBAR TU!!!!!!

*wink*

KA said...

to ib... dah 2008 xder saper nak pi.. semo heboh duit mlayang pi euro, so 2009 la... huhu.. aku anytime on jerk... cewah.. korng tu yg perlu kumul duit..aku dah kaya... xper.. huhu


to amzar.... wahab dah rindu sgt kat abg orange.... ko tlg la ubatkan kerinduan dier.. huhu


to meo.. weh, nak tgk gmbar charles angel tu..... men in black la konon... huhu

to wahab.... alif, td abg orange call i, dier pun xsaba nak tunggu u dtg...


ps : adooiii..penat tgn byk sgt peminat... huhu.. perzen lebey.. wah! over! thnkz korang sinngah NEWS aku.. ala2 hot mcm buletin utama plak raser nyer...

alifreyes or said...

huhu...amzar ko kenal ke abg orange...

gue windu bangat same die...ngeh ngeh

biase the news kan hott..

mcm rungan chatting da ne

KA said...

tu la amzar.. if jumper abg orange .. pelok kan tuk wahab... dier dah gian tu.. hari2 la*c*p kenangkan abg orange.... UPS!!!!! censored part... wink wink


tu la, bukan komen entry, tp wat tmpat chat lak.. baik pi YM... huhu

alifreyes or said...

weh jgn nak menjatuhkan maruah i k....

ngeh ngeh...

kebun nie mesti akan ade banyak harimau dengan ketiadaan tukang kebun

KA said...

ok kepada rimau rimau ku... tlg bantu wahab membersihkan lalang.. kalo dier malas, gigit jerk tetek n perot dier.....

harimau menjawab : AUUMMMMM (baiklah)

Mat Iyas said...

wah...posting pasal ppukm...haha~
kitorang mg best!
and to Ib..ko HKL keyh!!hahah~

KA said...

hah.ah eh... bilerr ko ckp yg ib HKL naper dier yg over tak pasal2 nak bangga pasal "PPUKM" korang tu... ib ngn meo snantiaser over citer... reke2 cite no1 padahal biaser jedrk

Ahmad Amzar said...

gila la..x seswai utk bdk2 sungguh!ape2 pn,i'm not involved..haha..abg orange?tau jer..dah die dok sokong oranje..owh,oranje dah out la..deutschland aku gak masuk final.kakaka

KA said...

sian abg orange.... sowi wahab... huhu

Ib said...

oi iyas.ko jgn la wat malu dak ukm.hkl tu upm ar.our clinic kat sebelah hkl.bukan hkl punyer pon...our OS kat hukm pon.ko sakit gg,scaling bagai pegi maner dulu?hamboi nak outcast ako xleh blah.igt hukm tu medic grand sorang punyer kerk? TOGAK NYAWO DEN

alifreyes or said...

huhu...oranje tu ape...
liga mane lak nie

forever Ars

[az azhari] said...

nie chatroom ke hape??
ehe

KA said...

haMBOI...ni xlwh jadik ni..semo wat tmpat chat.. tunggu i balik..baru leh halau chaters2 nie.. huhu

Mior Faiq said...

Kerol.. kalau ada mood ke nak halau chaterz2 nih? Ko tak sedih sebab ko dah tak jadi tourist? hehehehe..

KA said...

tu la mior!! aku cm berterima kasih kepada semo chaterz..welcome to the new channel..

btm mior, i sgt2 sedey skang,, kiter dah jadik rakyat biaser!! huhuh

alifreyes or said...

huhu..mmg chat room pon

x de kene langsung ngan tajuk post..

xde bawak pape dr tepeng ke???

aisyah. said...

best sgt ke post ni? sampai like 32 comments! Gila lah. anyways, sila la post ur vacation. wanna know All about it. Including the kutuk iphone mior part

KA said...

obviously asyh jeles wif d 32 comments...!! add more guys!!! huhu.. tunggu aisyh... penat xabeh lagik.. sok update..tunggu... huhu

tepeng jual bnda mahal2 la wahab...xdpt nak bli aper2... (alasan) huhu

KA said...

to ALL CHATTERZ... THANKZ... HUHU

alifreyes or said...

aku ade idea

ape kata kite cipta rekod mesia selaku blog paling banyak received comments..


ade berani...
1000 comments

blog Pak Lah pon kalah beb...

aisyah. said...

gila la, but ok, sahut cabaran. aha

aisyah. said...

i xjeles kot!

jus curious

alifreyes or said...

ok set..

cabaran bermula

alifreyes or said...

orange in da house

aisyah. said...

kerol, play ur part! aha

KA said...

bio btol korang nie... meletup fun n fit aku kang.. aku xbrani tanggung.. tapi blasah jerk la.... aku layan jerk...

KA said...

aku akan rasmikan cabaran ini.. thankz to wahab n aisyh sbg organizer...


satu...

alifreyes or said...

selaku organizer bersama

aku xkan putus asa..

jemput sume ....

alifreyes or said...

eh...

cabaran da dirasmikan ke belum nieee....

aisyah. said...

selaku organizer bersama, saya pun nak merasmikan cabaran ini. hahaha

alifreyes or said...

saya pon

KA said...

ok.....sah!!!! telah dirasmikan!!!


plap..plap... plap... bunyi org tepuk gmebira kempen dilancarkan...

to aisyah : maner gunting?? nak potong reben nie..

to wahab : pi cek org katering, dah ready makann bwh khemas blom?? kang pas potng reben ni, tetamu nak mkn.. huhu

alifreyes or said...

ok ok..

catering kite amek yg kat beranang k...die bukak kedai mase pasar pagi ahad..

die dah send resume kat aku..

die pernah wat catering tuk pak lah lagi...

lulusan sarjana muda pemasakan dr University of Chef Wan, United Kingdom..

cam ne kite nak amek ke x?
kalo x aku cari baru

[az azhari] said...

reben nye da tempah blom??

KA said...

ha'ah la!!!! reben!!! mane tempah lagik, cmner nak topong reben nie??? aisyh!!! whres the reben??? dah amek kat kedai cina reben tu ak?? sib baek az igtkan...
adooiii..tetamu dah ramai ni. semo pun xready lagik.. klam kabut la camnie...

kru krak kru krak ( bunyi kelam )

ok la tu wahab, aku raser katering semenyih pun ok.. memaner la ko decide.. suwo dorang msk cepat skit, tetamu dah tiba nie...

{dah jumpe reben blom??!)

kru krak kru krak.. bunyi klam kabut sekali lagik...


adooii... majlis aku...

alifreyes or said...

ok...lagi 2 hari mak cik Goyah tu siapkan..

aku order:
nasi kosong
belacan
ulam-ulam kebun
ngan air kosong

bajet xcukup laaa..
nie pon buffet, bajet sorg 10 inggit..mak goyah cakap sume naik...paling mahal ulam kebun tu...

7 hari mak cik Goyah dalam kebun still x jumpe...

alifreyes or said...

ehh lupe nak cakap..

pinggan x provide k

Mak cik Goyah ade satu je pinggan kat umah die...

kesian la die, nnt die nak makan pakai ape lak kan...

aisyah. said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

seryesly korg ni. huhuu

ok reben i bawak.

pinggan? Kerol, u provide. mana org lain ni? kerol, u promo la, buat la new entry on this cabaran. make it happen. haha

[az azhari] said...

alaa..
pinggan tu campur2 je pinggan kt umah korg..
xpn suh tetamu bwk sendiri..
sbb nt lpas mkn dorg ley bwk blk n basuh kt umah sendiri...

KA said...

to wahab : mane punyer katering ko amek ni? baget x cukop? punyer la byk sponser nak taja event kiter ni, xkan ko songklap duit kot!!!

klu pinggan xder, cancel wat buffet! kiter wat reception style mcm kat JEDDAH tu.. huhu! baru la ala2 omputeh event aku...


to aisyh : xpyah smngat lebey kot aisyh nak wat entry.... i promo kat ruangan gosip jerk la.. xpon kat blog2 korang.... huhuhu ... btw, reben jgn lupe.. cina reben dah call i tadik, dier cube cntek u nk tnye pasal kaler reben, tp u plak xangkat hp... bawak gunting gak.. kang reben dah grand, gunting plak xder.. xkan nak gigit kot.. huhu

to az : az, aisyh mcm bzy nak uruskan hal reben, ko tolong dier carikkan gunting.. pastu, ko tolong jumper mak goyah, ckp sambal ulam tu buat pedas2 skit, tetamu aku byk yg suka pedas2.. huhu

ps : aper yg aku merepek ni.. layan kan ajer la...

btw, saper incharge khemah and bahgn pendaftrn dah cnderahti? adoooiii.. majlis aku..... kru krak!

alifreyes or said...

ehhh sowi skit...

I wakil parlimen parti keadilan k...mane main songlap duit...

i bukan cam abg nana k..

opsss...

alifreyes or said...

eh aku da bincang ngan mak cik goyah...

die x leh tolong kite laaa..sbb event sebelum nie org tu x pulangkan pinggan la..

so x leh buat pape...

tp die kasi 2 dulang ngan satu besen besar...pape kate kite buh sume lauk dalam tu...pastu makan ramai-ramai..nnt leh buat seisi suap menyuap...

KA said...

woi!!!! ko igt ni sesi potong kek kawin ke nak suap2??? kan aku ckp wat style reception, semo org makan berdiri ( nabi xngaku umat)sambil waiter dtg bg mknn.. xpayah pinggan2...

khemah aper citer??

reben ???

gunting??

mane yg lain nie???

adoooii..majlis aku...

alifreyes or said...

jap aku nak ubah topic skit

totallyKA = tukangKebun

ade persamaan la...
adakah nie konspirasi abg nana

Ahmad Amzar said...

wahab,tu kena buat suruhanjaya diraja..kakaka..weh,apsal org2 same je?boring dowh

KA said...

tukang kebun diraja?? boleh x amzar?? gabung semo??

tula amzr, ko pi la panggil kengkawan ko add kan lagik komen... huhu.. hit 100!




ps :reben maner???!!!!!! gunting?!

Ahmad Amzar said...

owh,x prasan komen ko kat sini,okla,aku edit posting aku terbaru,promote ko pny gak..kaka

alifreyes or said...

ok set
suruhanjaya diraja

pengerusi : Raja Azura

ok x...anak raja tuu

KA said...

ok tq amzar.... promte cepat cabaran diraja kiter ni..

raja azura??? mm.. ok ker wahab? xdemand tinggi ker nanti?? huhu