Saturday, July 26, 2008

whole week activities...week 2 in um



Hye ppl, lama btol x potong lalang and cairkan ice age az ni... huuhu... internet conection xder ma, slow giler kat kolej, ni pun hupdate kat rum wahab, conction 12 gak best.. bengong punyer 6th.. huhu..


K, lets start wif the activties report for 2nd week in UM.. ringkas dan padat... cewah!



1st event - birthay cik jenny..

Location : MCD section 14, PJ...





Surprise birthday party konon2 nyer tuk cik jenny ni..21st bday.. yay!!! cake fully sponsered by abg tersayang jenny..






From left.. Hop- rumate aku yg kuat tido smpai aku pun Terjangkit dgn penyakit tido nyer,aku ngan dier 1st klas 4th yr pun dah ponteng ...


Tenet - junior yr 3 (tapi bdn mcm yr 6 ).. huhu... mamat paling spoting yr 3... nama btol, syapik, nama glamour, tenet...


KA - its me.....

From left : Fatheen, Syuwari ( a.k.a bulu ) , Qamar..




KA.BULU.TENET.HOP



ps : sowi jenny, xdapat ar nak upload video bday ko tu, pham2 je la kat UM ni, dah dapat hupdate pun dah ok.. huhu.... btw, happy birthday ... yay!



Event 2 : Sepetang bersama meo n fidot

Location : Mid and The Garden

Date : Sabtu, xigt bape hb..kire senin tu meo dah balik ireland la..



Nak dijadikan cerita, sabtu tu 2 days bofore meo balik ireland, ktorg decided nak pi tgk muvee kat mid, ala2 last mvee b4 meo balik gitu, tapi tgk Q, punyer la panjang, kalah Ulat taik....


Meo : weh korang, ramai ar, panjang giler beratur...


KA : tu ar, ramai gile.. patut kiter dtg awal sikit tadik...


akak GSC wat announcement : Tix for "the dark knight" bla..bla..bla...


fidot : penuh giler.. ( ko ader berkata2 ker fidot? huhu )


KA : dah tu, kiter nak watper ni, xkan makan sesajer then balik.. bosan la.. mmm.. jom kiter lepak starbux nak? bazirkan duit, konon2 nak lepak mcm org kaya...


Meo : hahh.. jom! cara kiter nak hilangkan dahaga dengan cara yg bergaya....






Di kaunter....



Ka : weh meo ,kiter share eh, bli dua jela.. kite 1, fidot 1... kiter nak duduk jerk kan, xkan nak bli 1 air jer then share 3org, biar kiter share jerk la, lgpon aku bukan ader duit pun..


Meo : Ok...


KA : Ko nak order aper ni? fidot ko nak order aper ( sambil mata terkebil - kebil tgk board menu tu xtau nak order aper, xpaham pun beza air2 ni, semo pun ader cream, mengarut btol )


Fidot : mmm.. aku nak order aper eh?

Minah starbux : Welcome sir.. may i take your order...


Ka : Nak order aper ni meo? order jela coffe blended aper2.. hentam jerk.. java chip tu ker, sebot jerk...


Meo : xnak la coffee blended, aku nak cream blended...


So, meo pun dgn yakin nyer ke kaunter mengORDER ....


Ka : Fidot, ko order aper?


Fidot : aku nak java chip la.... but can i add caremel to the java chip? ( tnyer fidot kepada minah tu)


Minah star bux : huh? add caremel?


Ka : ko ni fidot, order bukan2, nak add add plak. ader ker....


( slpas memeningkan minah starbux tu , akhirnyer, dier pun trima jerk la order fidot, xtau dah cmner nak kire harga air dier tu.. huhu )


Minah star bux : thankz.. collect your drinks over there...






sekali pi jerk kaunter colection tu, aku n meo terkejut beruk ...



Ka ( DLM ATI ) : eh,asal kaler puteh plak air ni...


Meo - dgn muka cool nyer p colect jerk air tu n trus carik tmpt duduk, padahal dier pun tgh pelik tekebil2....


Fidot - dier slamber jela amek air dier, dier mmg tau dier order air aper....




Tiba di tmpat duduk...



Meo : Asal air kiter kaler puteh kerol??

Ka : tula, aku pun pelik. ko la ni order bnda pelik2, kan tah aper2 tah kaler dier, naper x kaler coklat mcm air org lain.?


Fidot : haha... tu la korang..


KA : kO le ni, aku suwo order java chip tu jerk xmau.... minum jerk la...



kesimpulan nyer : Kampung nyer ktorg ni......... sob..sob...




Event 3 : Canine Tracking surgery ( aper tah nama dier, xigt.... cortex-tomy sumtnhg )

Location : Oral surgery Dept.....


ps : memandangkan wahab dah nak pi klas, so xsempat la nak tuleh pepangjang, ni je la yg sempat....





wif min jey before the surgery ( nak jadikan dier ni gigam... dlm proses meng-gigam kan min jey.. dier ni jela yg melayan aku tangkap2 gambo )






again wif min jey



again.....




and again....





before we start...


Panoramic view - can u spot the ectopic 13 ?



Direct view - can u spot her canine ?


KA ( dlm kesempitan semo org nak tgk aper yg sedang berlaku ) : eh fatheen, tepi sikit nak amek gambar .. bley tak??? ( dlm ati tgh takut,kalo2 lecturer mengamuk , org tgh wat sugery, ko plak heboh nak tngkap gamba )

Fateen : Nampak x?

KA : jauh la, xnmpak sgt...

Fatheen : Eh, meh la sini camera ko ni, aku tngkap kan...

KA : k, nah.. baik2..kang Dr nmpk kang marah pulak..

Fatheen ( dengan selamba ) : Dr, kejap, kejap..saya nak tangkap gambar boleh?? ( sambil menhulurkan camera aku tu btol2 kat depan mulut patient )....

KA ( dalam ati ) : isk minah ni selamba btol.... sin baik dr melayan jerk...



Ni la akibatnyer suke memain and gigam time org bg ilmu, exam nnt baru nak menyesal....



the palatal flap.....


video



Right after the procedure....

KA : eh cepat2 tngkap gambo aku, kang dr nmpak, marah plak... belajar xmau, heboh tngkap gambar... ( kuat btol pengaruh blog )



Bersama Zati di luar poli .....



Event 4 : Rafi dtg KL n lepak umah aku...

Loation : Ma rum...



Rafi tgh study week.. Datang KL for meeting ngn kolej2 UniKL.. So before dier balik ipoh, jak la dier dtg tido umah aku.. wlpun kemana pegi, tetap la kena study, nak exam la katakan.... gudluck rafi....







MORAL OF THE STORY : You should examine urself daily, if u find faults, you shud correct them. when u find none, you should try even harder...


-KA-












Friday, July 11, 2008

BAck to skool season.. new sem, new year!

At last, the 'back to skool' season is back! aper byk sgt back ni? huhu.... the whole week stay dalam UM, and mmg xdpt nak on9 laju2 ar, so decided to update blog kat umah jerk la... smlm abeh jerk klas, tunggu magrb, vrroooomm... trus gerak balik umah...

LAPORAN PERTAMA, MINGGU PERTAMA...(menaaaaakutkan...... kan...... wat saspen jer ) ~ cam ib pun pnah guna jerk quote ni.. huhu






As usual, the first weeek began wif lazy-ness! Mmg malas giler, daftar jerk kat kolej, dapat rum, kemas2 n get evrything setld, trus pk pasal klas esok... OMG!!!! Malas nyer!!! tapi biler pikir, 1st yr baru masuk, trus excited gak nak pi fac esok, aper lagik, seperti biaser evry year, its time to oren-ted and buli yr1 and to choose new buddy...

Pagi isnin tu, dlm jadual tulis welcome and intro lecture by Prof. Nas.. start kol 10am, lagi naik lemak la tido... bgn lambat skit la, tu la peluang nak bgn lambat, coz pasni klas gerenti kol 8am smpai la kol 5pm..adoooooiii....

1st day, inventori kat poliklinik baru, poliklinik B for yr4 ! unbelieveable, aku dah 4th yr! cepat btol time running, cm baru jerk daftar yr1 and bodoh2 xtau aper, skang ni dah yr 4... its almost 80% nak jadik dentist ( Dr. KA ...woooooo..) ... Inventori kat Poli B lagik cepat kalo bandingkan if kat Poli A dulu ( poli year 3) .. time dah 4th yr ni, inventori cepat jerk,satu hari dah siap, xder la nak tunggu lama2.. semantara nak tunggu staf nurse dtg nak check inventori list, aku n zira ( my clinical partner ) bersihkan la cube ktorng and lap the habuk2... thiz time, group C dapat cube agak blakang2 la, grup F used to have cube blakng ni, but then, yr 4, group F lak dpt cube depan.. trima jerk la nasib.. nak amik barang kat staff nurse pun susah nanti.... adoooii...




KA : kotor btol ar, berpasir2..

Zira : Tula, aku pi amik kain lap jap kat staff nurse depan

KA : ok, aku rasser berhabuk and pasir ni coz time cuti dorang ganti aircond ni la, dulu Poli B kan xder aircond, kipas jerk ( kesian kan? the only poli yg guna kipas ..dulu la, skang dah sejok.. huhu )




KA : Jenny ( nama btol JAnnah ) , ko tolong tangkap gambar aku lap2 cube ni.. 1st day 4th yr, kena la tangkap gambar...

Jenny : Nak letak dalam blog la tu...

KA : eh, skang ni dah ader blog, aper lagik.. gigam la...

KA (dlm hati ) : nak lompat ker x huh?? kang xpasal2 kna ngn staff nurse @ sister kang... mm.. xpayah la... huhu




KA : Weh korang, jom tangkap gamba reramai satu group .. 1st day kiter masuk poli B...

tapi tetiba si Umar ni plak menyibok..

Umar : eh, aku nak masuk gak..

Ka : iskh dier ni.. bukan group C pun..



KA : OK, umar dah blah.. kiter tngkap gambar group kite balik without umar ... huhu .. semonyer pompuan je dlm grup aku.. sedey btol.. group lain pun, satu group, satu laki mlayu, sib baik ader Gan, ader gak laki cina.. kalo kat group F, pali sorang jerk laki .. lagik kesian... huhu




KA : tangkap gambar aku sorang pulak....

(dlm hati ) : hitamnyer aku, gmok plak tu... huhu

ps : ib, thats the g2000 pants yg belang2 tu, tapi dlm gmbar, xnmpk belang..




Kak ain : Weh KA.. nak kek x?

KA : Kek aper? Kek lapis srawak?

Kak ain : Yela,kek maner lagik, dah aku org srawak... nah amek la, raser skit, buat sndri tau..

KA : wah! asal warna-warni ni? Bukan kek lapis dier cm warna coklat ker? special btol ni... Thankz...

ps : sedap, mmg sedap... setiap kali menah ni balik srawak, mesti dapat raser kek dier... ceh..ceh.. fav gak selain kueh telinga keling.. huhu

By 1pm.. semo org dah nak gerak lunch... kol 1pm ni gak la, semo org xcited ( especially seniors .. yr3, 4 , and 5 )..time ni la budak freshies yr 1 akan datang and gather kat lecture hall y5.. aper lagik? its time for yr 1 tuk sesi berkenalan ngn senior mereka....

Orientation week ni mmg wajib every year.. Yaer 1 akan datang lecture hall year5, and year2 lain gak ( the seniors) akan meng-oren-ted budak2 yr 1 ni dgn cara yg agak kurang selesa bg yr 1 , its the tradition evry year.... time ni jugak la, nak pilih buddy yr 1... thiz year, my year 5 buddy ( si Kerol Hanizan tu ) yg bertanggngjwab pilih buddy yr 1 tuk buddy line ktorng.. my turn to pilih buddy, next yr, biler aku dah yr5 nnt.. yay!


video


Hoop : Kuat lagik!! ..okeh... stylo!

Nuzul : Orang belakang x dgr, kuat la sikit!

Umar : Hahhaha ( gelak over btol, time dier kena dulu.. takut..)

Nuzul : Aku yg dah tua ni pun kuat jer suara

Marini : Eh kA, saper dak Subang huh?

KA : Yang maner? tu? Saper dak Subang tadik ? ( ishk, time ni la Marini nak tau maner dak Subang ... huhu )

Hoop : Hey!!! Look Down aku cakap..

Nuzul : Jgn la jeling,aku tau la dier lawak..

KA : Down la!!!!!!

Mukhriz : eh..he..he...

KA ( to Marini ) : faris tu? ( sambil menunjuk ke arah budak Subang yg dicari2 oleh marini )

ps : yg baju Putih yg berdiri pegi kat dak2 1st yr tu, thats my buddy yr 5.. kerol gak nama dier... ktorg buddy line the KErol-ious.. huhu .. jgn anta video no pi saman aku lak kerana melnaggar hak asasi manusia,just part of the orientation week activty, xder ragging lebih2 pun...


Aku igt lagik time aku 1st year, time orientation week ni mmg aku menggeletar kaki ngn senior2 esp yg laki ar, jerit and tengking2 kat aku, suwo aku n nuzul menari and nyanyi ar, look down la etc.. mmg smpi sknag aku xigt saper yg kenakan aku dulu coz recognize kasut dorang jerk coz kena look down.... tapi orientation week ni, just for a week, then pastu, senior2 baik giler and ok jerk.. at least, mmg orientatn week ni yg buat ktorg the junior knal gak senior2...



Group C

From left ;

KA : its me.. the only Malay guy dlm group nie...

Jannah : A.k.a jenny..dier ni la antara pembaca setia blog ni..(btol ker jenny?) tp xpnah tinggalkan komen.. huhu.. dier ni gak baru dilantik jadik setiausaha group... ceh..ceh... kalo kat klinik, dari jauh dah bleh dgr ke-tap-ke-tup kasut tumit tinggi dier tu...

Farisya : Minah ni partner klinik ngn jenny.. sem ni tgk dier cm dah kurus skit.. ker baju yg ketat farisya? huhuh... if ader aper2 masalah time klinik, soalan xreti jawab ker, xtau wat cavity prep ker, minah ni jadik mangsa soklan2 aku..

Min jey : Amoi cool dlm group C.. dier ni jerk la amoi yg nak melayan aku cakap benda merapu2 ... kalo org lain , xdernyer nak layan aku.. sem ni der baru pkai braces, dulu dah cun dah, skng ni, mulut dah cm muncung iteq skit biler dah pkai braces..

Gan : another guy in my group, sib baik la ader dier ni, atleast xder la aku sorang2 laki jerk kat dlm group C ni.. dier ni,partner klinik ngn Min jey

Fathen : minah paling cool dlm group.. kat klinik, slamer jerk wat kejer, tapi dier la paling advance kalo ikut schedule cons, dier la minah 1st yg wat amalgam pin dgn berani nyer wlpun dulu baru year 3 ....

Qamar : Minah ni partner ngn fathen.. studyroup-mate aku gak.. dier ni pun selamber rock gak, pantang kalo patient x dpt datang ker, or dlm jadual xder klas ker, dier mesti bergegas dgn jaya nyer pi tido kat surau... huhu

Mina : Anak pengetua kolej 12.. Dr.Sahar.. mentang2 ayah dier dah jadik pengetua kolej 12, semo dak dental nak apply dok 12th.. huhu.. tp biler tnyer no pejabat 12th pun xtau... aper ler.. ngn mina nie, if time tutorial ker, PBL ker, kalo dok seblah dier, mesti ader jerk point nak ckp pasal lecturer la, xpham aper yg lecturer tu ckp la..etc

Zira : Thats my partner! dier baru balik frm Aust time cuti pnjang hari tu.. aper lagik.. byk la point2 nak borak ngn dier nie.. slalu gosip pasal Arip and bakal isterinyer ngn dier ni la... huhu.. Pasal dima ker, Pasal Az ker, Pasal sasaper la yg se-angkatan dgn nyer.. semo gosip berada di tgn nya.. huhu

Kak Nisa : dier ni clinical partner ngn mina.. dier ni senyum jerk memangjang,rileks jerk, xpenah nak gelabah2 fikir pasal scedule klinik ... just folow the flow jer.. cm lantak la aper nak jadik, aku tetap senyum wat keje aku.. huhu.. respect btol dier ni..



Ka : Ok, korang pura2 berbincang... aku tngkap gamba korang , leh la nnt letak dlm slides presentation kiter tuk laporan lawatan pi Tadika Diyana tu.. huhu

ps : min jey pun melayan mmg x tahan.... bnda2 merapu cmni, dier on jerk la.. nnt leh la wat kursus gigam tuk dier.. huu



Baru 1st week, klas dah penuh.. 2nd day klinik dah start.. tension btol aku.. bagi la ucapan slamat dtang ker, kuliah tahniah naik ke tahun 4 ker.. ni x.. awal2 dah kena start klinik, hangin aku.... and denture pun dah 2 menuungu x siap.. adooooiii.. malas btol...



Patient punye model, denture in making.. kejer bertangguh punya pasal, skang ni dah menyesal... adoooiiii...







MORAL OF THE STORY : Buat kerja tu, jgn la bertangguh.nnt menyesal... kan ib? huhu




- KA-

Saturday, July 5, 2008

[ Season I ].. short notes,more pic coz no time....

SEASON I...

short notes, more pic. coz no time... since tomorrw im going back to UM, and tonite might be the last day im here @ my own sweet room wif marvellous internet connection... so, kena la jugak post SEASON I (rentetan terbalik season II & III) coz pasni, for sure internet connection kat UM Slow-mo and xdpt nak on9 slalu..... here it goes..

Date of trip : 24th june 08....
Train time : written in tix 220pm..as usuall KTMB.... gerak 3.30pm++ ..




Train 1 : since xderorg dlm gerabak tu, aper lagik..gigam la



Train 2 : Meo pun nak gigam gak.. xleh jadik ni



Train 3 : ahhhh!!! aku pun nak lawan posing meo....



Train 4 : Konon2 nak julur kepala n tangkap gmbar bersama track..tapi takut jatuh, xpasal2 mati kerna gigam... xberbaloi kan?....


Train 5 : Penat gigam.. pi mkn and minum.... mamat ni habeh almost rm10 dalam train tu sajer...tah aper yg dier bli ntah...


Train 6 : View kilang luar tingkap tu mcm kilang dlm citer Charlie and the choc factory...


Train 7 : kat cafe... uncle india yg amek kan...


video



sampai taiping around 8.30 PM... pedot amek ktorng and trus pi mkn kat KE corner...

The next day mission : Sireh pulang ke gagang... melawat maktab...

Maktab 1 : tingkat atas blok AB... dulu xder nyer kerusi and karpet ni.. tmpat ni dulu kemain kotor...



Maktab 2 : Meo kat bilik dier dulu.. sowi meo gmbo blur...1st time nak guna SLR ko... ala2 nervous gitu..rumate die dulu si pedot tu la


Maktab 3 : Ni wing ktorg dulu.... tikar pon dah baru.. my cube exactly kat suis tu.. cube meo kat jer ngn tmpat gmbR ini diambil...area2 tu gak...

Maktab 4 : Kat cube aku dulu... kire dulu, suis tu aku la punyer...aku la master of the suis.. huhu..



Maktab 5 : re-act... ktorng dulu if ader rol-call, kat cini la ktorng duduk n tunduk.. bodonhyer time tu.. .dulu f4 la...



Maktab 6 : tandas pun dah lawa and bersih ... theme biru plak tu, dulu kemain burok!!! pintu pun koboi jerk... xadil btol!!!



Maktab 7 : eif Pn.Salmiah.... a.k.a cikgu homerom delima C dlu.. 2nd mother la kire nyer... luv u! mwax!


Maktab 8 : tadi aku ngan pedot, skang ktorng 3 org..guna timer pun tnkap gmba ni.. paling xpuas ati, dulu maner ade kursi n kapet hijau tu...


Abes ronda2 maktab, msg Ili ajak lunch.... dier pun baru balik m'sia... dier kat ireland gak kan meo? xigt dah... seperti biaser... course aper?? MEDIC la... common tol course tu... huhu


Lunch 1 : Bersam Ili kat Hotel Panorama... tbe best nasi goreng in town!




Bowling 1 : Malam tu pi bowling kat taiping!!!! dah ader bowling alley siot taiping!!!!! cam biaser, aku la pemenang nyer... wlpun poin xsmpai 100 pun.tp aku tetap menang.. . trust me, meo n pedot really SUX!!! uweks!



Next day, gerak pi Penang!!! Yay!!! Sib baik Iyas ader kat Penang, plan nak tido hotel, tp dah dier ofer tido umah dier, mmg cun la..save baget..lgpun, leh dier jadi tourist guide...



Penang 1 : igt ak Iyas ader amek gmbar ni time die pi langkawi ngn kawan dier.. fendi eh iyas nama dier? Iyas dah print and frame kan gamba nie!!!!!!! tinggal nak gantung dlm rum dier jerk!!! CRIUS AKU JELES and xpuas hati... mmg lawa!!!!!! iyas, buat aku satu mcm ni gak!!!!!



Penang 2 : first destination' Iyas bawak pi tgk Queensbay.. tmpat dier mmg lawa..Mall tepi laut,, tapi panas la tmpt tu yas...



Penang 3 : Xsempat nak rotate gmbar ni... 1st pic kat queensbay.. time ni panas, and semo org xder mood..aku jerk heboh nak tngkap gambar and sib baik Iyas melayan.. singgah pun kejap jerk, xpuas sgt coz dorang moody.. xtau naper.. huhu



Penang 4 : next, pi bukit bendera... tapi dgn kecewa nyer, perkhidmatan tergendala!! siot btol!!! kecewa aku!!!!


Penang 5 : Dapat tangkap gmbar depan enterance jerk la..... len kali la yas ko bwk aku pi lagik...




Penang 6 : its time for lunch, Iyas bawak ktorg mkn kat Padng Kota ( btol kan iyas?) ... Mee Sotong ni crius aku ckp sedap..mkn ngn ABC... (aku xtau ABC citu sdp, tgk dorang mkn jer) .. pasni, 1st thing to go if datang penang lagik, nak pi mkn mee sotong ni..WAJIB!! ....


Penang 7 : Kota Cornwallis... xmasuk pun.. kena bayr..so, since dorang moody dorang pun malas nak masuk..... tangkap gmbar tepi ni jerk la.. cepat yas tangkap, panas la...


Penang 8 : Nak tgkap gambar depan enterance kota cornwallis ni, kena bli tix..baru leh tnkap gmbo..so, amek dr tepi jerk la... aku jerk yg gigam time tu, and iyas la melayan ... sib baek dier spoting... " tapi, if bawak Ib dtg sini, dier mesti nak masuk, semo benda nak tgk ... ko kena dtg ngn Ib la kerol,korang dua org jerk layan bnda2 cmni " ' Iyas....




Penang 9 : TEPI laut, DEPAN Kota Cornwallis , duduk ATAS tembok batu, TENGAH panas..



Penang 10 : Memandangkan hari panas, nak pi jalan2 pun xseswai, dorang pun cm xder mood, so decide pi tgk wayang"Get Smart" .. Iyas ajak tgk kat Gurney Plaza..besar gak mall2 kat penang ang grand gak.. huhu



Penang 11 : Abes muvee,dah petang..redop skit... ader la mood nak pi jengjaln.. decide nak pi Bt. Feringghi... tp iyas xsmyang asar lagik, ktorg dah jamak..so singgah MAsjid Terapung odw pi Bt. Feringghi tu.... saper kater Jeddah jerk ader masjid terapung? .. huhu



Penang 12 : Iyas : Kerol, ko pi panjat dinding tepi masjid tu,aku tngkap gambo ko.... aku yg tgh dlm mood gigam,aper lagik..ikut jerk ckp iyas.. huhu...



Penang 13 : Iyas tgh smyang kat dlm tu, aku ngn pedot melompat seperti biaser...



Penang 14 : Kat Miami Bay ( bukan main lagik nama grand nyer , tp mmg lawa la tmpt nie.. ) housing area dier pun umah lawa2..mesti berjuta harga umah kat citu..


Penang 15 : Iyas suwo pose ala2 tugu....



Penang 16 : Sedang mencari the best spot for gigimers... huhu



Penang 17 : aku raser,gmbo ni lawa la yas... x eh?? huhu




Penang 18 : Miami bay in action I ..



Penang 18 : Miami bay II...



video



Penang 19 : Aim pi Bt. Feringgi ni sebeno nyer nak pi nite market bt. feringgi tu, semantara tunggu nak malam, iyas bawak pi tmpt ni.. mcm perkampungan nelayan.. kat teluk bahang,,, btol ker yas?? huhu...


Penang 20 : Pedot.Iyas.Meo.



Penang 21 : Meo. Pedot. Ka.



Penang 22 :

KA : eh,yas..tangkap gambar aku posing cmni..

Iyas : Eh,xlawa la cmtu..

Ka : Tangkap jerk la...

Iyas : Eh, biler tgk balik gmbar ni, lawa plak...

Ka : Hah!! tula... sib baik aku suwo ko tngkap jerk...


Penang 23 : Tau x aper kecacatan gmbar ni (wlpon aku raser dah lawa dah iyas amek )... Ader plastik kuih kat kasut aku!!! Naper la ko xbgtau aku yas..amek balik....



Penang 24 : Without plastic kuih di kasut... tapi,gmbar tadi lagik lawa aku rase... ke dua2 pun x? huuhuhu



Penang 25 : Melompat lebih tinggi...

Penang 26 : Aku raser, dlm gmbo ni aku kurus skit... huhu


Penang 27 : Tapi biler pose cmni.. gmok!!! adoooooiii!!!! tapi awan dier lawa....


Penat gigam ...akhirnyer malam... pi solat magrb kat Masjid Bt. Feringgi and trus pi nite market... YAy!!!!!




Penang 28 : Nite market Bt. Feringgi.. macam2 ader jual.. semo benda nak bli..omputeh mmg byk la kat area ni....

Penang 29 : Kat sini mmg popular jual DVD esp american tv series.... Mmg giler... jual pun murah and gmbar lawa...

KA : weh meo, tadik aku tgk omputeh tu bli cd smpai rm120.. giler btol....



Penang 30 : Mmg boroang DVD jerk.. paling giler Iyas.. dier paling byk membazir.... ktorg spend almost rm250++ just for the CDs... giler btol..

KA : Meo, kiter ckp omputeh tadik giler bli cd smp rm120... tgk2 kiter yg over!!!

Meo : Tula, hahahah!!!!




Penang 31 :

Meo : Eh, kerol... kat sini dorang jual lampu ni lawa la.. bli la kerol... bli la

KA : huh?? lampu ni?? nak buat aper??

Meo : Lawa la kerol.. ko letak la kat dlm bilik ko.. cerius lawa...ko tanye la baper RM.. aku baru bli cd tadik, duit cm dah xder sgt, if aku jadik ko, n xbli byk sgt cd tadik, mmg aku bli dah.. bli la kerol..

KA : iskh! ko ni.... atper la aku nak bli lampu nie... abg, baper lampu ni bang?

Abg penipu : RM30...

KA : Mahal la meo....

Akak amoi yg tetiba dtg (tauke kot) : Yng ini murah sikit ..rm25

KA : 25 ? kasi murah lagik la moi....

Meo : Weh, aku pun nak bli la weh...

KA : ok moi, saya mau bli dua.. brapa boleh bagi??

Amoi : 2 ka? rm45 la....

Meo (tetiba myampuk konon2 nak tawar harga gak) : Rm44 la moi

KA : iskh!!! aper ko ni meo.. ko ni xreti tawar la, sehengget jerk beza.. kasi rndah lagik la
KA : rm45? Kasi RM42 la moi... snng kira..

Amoi : rm 44 la.... ( ko la ni meo, sebot 44 awal2 tadik watper, baik xyah tawar, kasi la harga lowest dulu... adooiii )

KA : rm44? rm42 la moi... 44 xda ong la moi..

Amoi : Haiya.. rm44 la.. ong punya..

KA (setelah penat ngn amoi ni dsebabkan keDING DONGan meo ) : Ok la..ok la rm44..

Amoi : ok,tengkiu ar..itu mentol ada dlm itu plastik..

KA : dah meo, jom..ko la ni..hasut aku bli lampu nie..nak watper tah....
JALAN DEPAN SIKIT.....

KA : eh meo,sini ader org jual lmpu yg sama gak.. cube try tanyer baper...

Meo : Ini lampu braper?

Amoi 2 : RM20..

KA & Meo : Huh?? RM20!!!! kite dah kena tipu!! ko la ni...

Iyas & Pedot : hahaha!! korang dah kna tipu,sini lg murah... huhu



mine....

meo's



Malam tu, lepak umah iyas and tgk la cd2 yg baru ktorg bli.. nak layan cite antu la konon nyer.. '40 hari bangkitnye poceng" ( bkn pocong, salah eja ker ?).... Pagi Jumaat tu, bgn pagi.. trus nak gerak balik Tpg balik.....



Penang 32 :

KA : ok..before balik.. kiter tangkap gambar kat garden baru iyas...

ps: sambil kat blakng tu, kat kete hitam tu...

Pedot : makcik, ader teramik slipper saya ker??

Mak iyas : oh ya.. ups! sowi.... (xdgr pon kata2 mereka..hentam jerk tp mmg pasal slipper tu la )



Penang 33 :

KA : ko plak kat kolam ikan baru iyas.... adooii.. itu pun aku nak ajar ke katner nak pose..

Meo : yela, cepat!




Penang 34 :

KA : korang, depan umah iyas plak sebelum dorang pasang khemah tuk kenduri iyas sok... bye iyas! thankz!

Before balik taiping, ktorg singgah Queensbay mall, mkn branch, then, odw balik tetiba jumpe view lawa..mesti singgah ni,nak ltk dlm blog..




Penang 35 : Tepi Qeensbay ... kat sini ader kawasan perumahan baru nak buat.. mmg lawa! view penang bridge...




Penang 36 : Wif meo ---> dia xsuker lompat, dier suker posing pandang blakang nie..



Penang 37 : Wif Pedot ---> dier suka layan aku, aku ajak lopat, dier lompat sam! yay!




Penang 35 :

Pedot : Kiter jadik ke nak balik naik feri?

KA : Jadilah!!! ko dah cakap hari tu,balik nnt baru nek feri...Ko cmner meo?

Meo : aku ikut aje...

Pedot : kalo nak nek feri, kena patah balik pi georgetown, tp kiter dah dkt bridge nie, nak patah balik ker? cm jauh jerk? xyah la ek? kiter guna bridge jerk la..

KA : alahh.... jauh sgt ker nak patah balik??? aku nak nek feri... xpnah try weh.. nak tangkap2 gambar tuk blog

Meo : aku ikut aje...

Pedot : Xpayah la weh.. kiter nek bridge je la.. nnt singgah bridge tngkap gambar...

KA : alah.... kecewa aku.. nak nek feri..

Pedot : Nak brehti x ni atas bridge?? kata nak tngkap gambar?.....

Meo : aku ikut aje...

KA : Berenti la!!

Meo : K, cepat la..kata nak tgkap gmbar sgt...

KA : ok, aku nak lompat... xpeduli..... ni la akibatnyer pedot,ko kecewa kan aku kempunan xdapat nek feri.....

Ps : akhirnye, ktorg sampai tepeng dlm kol 2.30pm cmtu... smyang jumaat mmg xpi la.. musafir.. dalam kol 4pm cmtu, ktorg suwo pedot anta ktorg pi mrsm.. meo nak tido kat mrsm...



Last pic kat Penang.. atas bridge... Kempunan naik feri.. (T T)


MORAL OF THE STORY : Travel Hard or Stay at home...

-KA-