Saturday, July 5, 2008

[ Season I ].. short notes,more pic coz no time....

SEASON I...

short notes, more pic. coz no time... since tomorrw im going back to UM, and tonite might be the last day im here @ my own sweet room wif marvellous internet connection... so, kena la jugak post SEASON I (rentetan terbalik season II & III) coz pasni, for sure internet connection kat UM Slow-mo and xdpt nak on9 slalu..... here it goes..

Date of trip : 24th june 08....
Train time : written in tix 220pm..as usuall KTMB.... gerak 3.30pm++ ..




Train 1 : since xderorg dlm gerabak tu, aper lagik..gigam la



Train 2 : Meo pun nak gigam gak.. xleh jadik ni



Train 3 : ahhhh!!! aku pun nak lawan posing meo....



Train 4 : Konon2 nak julur kepala n tangkap gmbar bersama track..tapi takut jatuh, xpasal2 mati kerna gigam... xberbaloi kan?....


Train 5 : Penat gigam.. pi mkn and minum.... mamat ni habeh almost rm10 dalam train tu sajer...tah aper yg dier bli ntah...


Train 6 : View kilang luar tingkap tu mcm kilang dlm citer Charlie and the choc factory...


Train 7 : kat cafe... uncle india yg amek kan...






sampai taiping around 8.30 PM... pedot amek ktorng and trus pi mkn kat KE corner...

The next day mission : Sireh pulang ke gagang... melawat maktab...

Maktab 1 : tingkat atas blok AB... dulu xder nyer kerusi and karpet ni.. tmpat ni dulu kemain kotor...



Maktab 2 : Meo kat bilik dier dulu.. sowi meo gmbo blur...1st time nak guna SLR ko... ala2 nervous gitu..rumate die dulu si pedot tu la


Maktab 3 : Ni wing ktorg dulu.... tikar pon dah baru.. my cube exactly kat suis tu.. cube meo kat jer ngn tmpat gmbR ini diambil...area2 tu gak...

Maktab 4 : Kat cube aku dulu... kire dulu, suis tu aku la punyer...aku la master of the suis.. huhu..



Maktab 5 : re-act... ktorng dulu if ader rol-call, kat cini la ktorng duduk n tunduk.. bodonhyer time tu.. .dulu f4 la...



Maktab 6 : tandas pun dah lawa and bersih ... theme biru plak tu, dulu kemain burok!!! pintu pun koboi jerk... xadil btol!!!



Maktab 7 : eif Pn.Salmiah.... a.k.a cikgu homerom delima C dlu.. 2nd mother la kire nyer... luv u! mwax!


Maktab 8 : tadi aku ngan pedot, skang ktorng 3 org..guna timer pun tnkap gmba ni.. paling xpuas ati, dulu maner ade kursi n kapet hijau tu...


Abes ronda2 maktab, msg Ili ajak lunch.... dier pun baru balik m'sia... dier kat ireland gak kan meo? xigt dah... seperti biaser... course aper?? MEDIC la... common tol course tu... huhu


Lunch 1 : Bersam Ili kat Hotel Panorama... tbe best nasi goreng in town!




Bowling 1 : Malam tu pi bowling kat taiping!!!! dah ader bowling alley siot taiping!!!!! cam biaser, aku la pemenang nyer... wlpun poin xsmpai 100 pun.tp aku tetap menang.. . trust me, meo n pedot really SUX!!! uweks!



Next day, gerak pi Penang!!! Yay!!! Sib baik Iyas ader kat Penang, plan nak tido hotel, tp dah dier ofer tido umah dier, mmg cun la..save baget..lgpun, leh dier jadi tourist guide...



Penang 1 : igt ak Iyas ader amek gmbar ni time die pi langkawi ngn kawan dier.. fendi eh iyas nama dier? Iyas dah print and frame kan gamba nie!!!!!!! tinggal nak gantung dlm rum dier jerk!!! CRIUS AKU JELES and xpuas hati... mmg lawa!!!!!! iyas, buat aku satu mcm ni gak!!!!!



Penang 2 : first destination' Iyas bawak pi tgk Queensbay.. tmpat dier mmg lawa..Mall tepi laut,, tapi panas la tmpt tu yas...



Penang 3 : Xsempat nak rotate gmbar ni... 1st pic kat queensbay.. time ni panas, and semo org xder mood..aku jerk heboh nak tngkap gambar and sib baik Iyas melayan.. singgah pun kejap jerk, xpuas sgt coz dorang moody.. xtau naper.. huhu



Penang 4 : next, pi bukit bendera... tapi dgn kecewa nyer, perkhidmatan tergendala!! siot btol!!! kecewa aku!!!!


Penang 5 : Dapat tangkap gmbar depan enterance jerk la..... len kali la yas ko bwk aku pi lagik...




Penang 6 : its time for lunch, Iyas bawak ktorg mkn kat Padng Kota ( btol kan iyas?) ... Mee Sotong ni crius aku ckp sedap..mkn ngn ABC... (aku xtau ABC citu sdp, tgk dorang mkn jer) .. pasni, 1st thing to go if datang penang lagik, nak pi mkn mee sotong ni..WAJIB!! ....


Penang 7 : Kota Cornwallis... xmasuk pun.. kena bayr..so, since dorang moody dorang pun malas nak masuk..... tangkap gmbar tepi ni jerk la.. cepat yas tangkap, panas la...


Penang 8 : Nak tgkap gambar depan enterance kota cornwallis ni, kena bli tix..baru leh tnkap gmbo..so, amek dr tepi jerk la... aku jerk yg gigam time tu, and iyas la melayan ... sib baek dier spoting... " tapi, if bawak Ib dtg sini, dier mesti nak masuk, semo benda nak tgk ... ko kena dtg ngn Ib la kerol,korang dua org jerk layan bnda2 cmni " ' Iyas....




Penang 9 : TEPI laut, DEPAN Kota Cornwallis , duduk ATAS tembok batu, TENGAH panas..



Penang 10 : Memandangkan hari panas, nak pi jalan2 pun xseswai, dorang pun cm xder mood, so decide pi tgk wayang"Get Smart" .. Iyas ajak tgk kat Gurney Plaza..besar gak mall2 kat penang ang grand gak.. huhu



Penang 11 : Abes muvee,dah petang..redop skit... ader la mood nak pi jengjaln.. decide nak pi Bt. Feringghi... tp iyas xsmyang asar lagik, ktorg dah jamak..so singgah MAsjid Terapung odw pi Bt. Feringghi tu.... saper kater Jeddah jerk ader masjid terapung? .. huhu



Penang 12 : Iyas : Kerol, ko pi panjat dinding tepi masjid tu,aku tngkap gambo ko.... aku yg tgh dlm mood gigam,aper lagik..ikut jerk ckp iyas.. huhu...



Penang 13 : Iyas tgh smyang kat dlm tu, aku ngn pedot melompat seperti biaser...



Penang 14 : Kat Miami Bay ( bukan main lagik nama grand nyer , tp mmg lawa la tmpt nie.. ) housing area dier pun umah lawa2..mesti berjuta harga umah kat citu..


Penang 15 : Iyas suwo pose ala2 tugu....



Penang 16 : Sedang mencari the best spot for gigimers... huhu



Penang 17 : aku raser,gmbo ni lawa la yas... x eh?? huhu




Penang 18 : Miami bay in action I ..



Penang 18 : Miami bay II...







Penang 19 : Aim pi Bt. Feringgi ni sebeno nyer nak pi nite market bt. feringgi tu, semantara tunggu nak malam, iyas bawak pi tmpt ni.. mcm perkampungan nelayan.. kat teluk bahang,,, btol ker yas?? huhu...


Penang 20 : Pedot.Iyas.Meo.



Penang 21 : Meo. Pedot. Ka.



Penang 22 :

KA : eh,yas..tangkap gambar aku posing cmni..

Iyas : Eh,xlawa la cmtu..

Ka : Tangkap jerk la...

Iyas : Eh, biler tgk balik gmbar ni, lawa plak...

Ka : Hah!! tula... sib baik aku suwo ko tngkap jerk...


Penang 23 : Tau x aper kecacatan gmbar ni (wlpon aku raser dah lawa dah iyas amek )... Ader plastik kuih kat kasut aku!!! Naper la ko xbgtau aku yas..amek balik....



Penang 24 : Without plastic kuih di kasut... tapi,gmbar tadi lagik lawa aku rase... ke dua2 pun x? huuhuhu



Penang 25 : Melompat lebih tinggi...

Penang 26 : Aku raser, dlm gmbo ni aku kurus skit... huhu


Penang 27 : Tapi biler pose cmni.. gmok!!! adoooooiii!!!! tapi awan dier lawa....


Penat gigam ...akhirnyer malam... pi solat magrb kat Masjid Bt. Feringgi and trus pi nite market... YAy!!!!!




Penang 28 : Nite market Bt. Feringgi.. macam2 ader jual.. semo benda nak bli..omputeh mmg byk la kat area ni....

Penang 29 : Kat sini mmg popular jual DVD esp american tv series.... Mmg giler... jual pun murah and gmbar lawa...

KA : weh meo, tadik aku tgk omputeh tu bli cd smpai rm120.. giler btol....



Penang 30 : Mmg boroang DVD jerk.. paling giler Iyas.. dier paling byk membazir.... ktorg spend almost rm250++ just for the CDs... giler btol..

KA : Meo, kiter ckp omputeh tadik giler bli cd smp rm120... tgk2 kiter yg over!!!

Meo : Tula, hahahah!!!!




Penang 31 :

Meo : Eh, kerol... kat sini dorang jual lampu ni lawa la.. bli la kerol... bli la

KA : huh?? lampu ni?? nak buat aper??

Meo : Lawa la kerol.. ko letak la kat dlm bilik ko.. cerius lawa...ko tanye la baper RM.. aku baru bli cd tadik, duit cm dah xder sgt, if aku jadik ko, n xbli byk sgt cd tadik, mmg aku bli dah.. bli la kerol..

KA : iskh! ko ni.... atper la aku nak bli lampu nie... abg, baper lampu ni bang?

Abg penipu : RM30...

KA : Mahal la meo....

Akak amoi yg tetiba dtg (tauke kot) : Yng ini murah sikit ..rm25

KA : 25 ? kasi murah lagik la moi....

Meo : Weh, aku pun nak bli la weh...

KA : ok moi, saya mau bli dua.. brapa boleh bagi??

Amoi : 2 ka? rm45 la....

Meo (tetiba myampuk konon2 nak tawar harga gak) : Rm44 la moi

KA : iskh!!! aper ko ni meo.. ko ni xreti tawar la, sehengget jerk beza.. kasi rndah lagik la
KA : rm45? Kasi RM42 la moi... snng kira..

Amoi : rm 44 la.... ( ko la ni meo, sebot 44 awal2 tadik watper, baik xyah tawar, kasi la harga lowest dulu... adooiii )

KA : rm44? rm42 la moi... 44 xda ong la moi..

Amoi : Haiya.. rm44 la.. ong punya..

KA (setelah penat ngn amoi ni dsebabkan keDING DONGan meo ) : Ok la..ok la rm44..

Amoi : ok,tengkiu ar..itu mentol ada dlm itu plastik..

KA : dah meo, jom..ko la ni..hasut aku bli lampu nie..nak watper tah....
JALAN DEPAN SIKIT.....

KA : eh meo,sini ader org jual lmpu yg sama gak.. cube try tanyer baper...

Meo : Ini lampu braper?

Amoi 2 : RM20..

KA & Meo : Huh?? RM20!!!! kite dah kena tipu!! ko la ni...

Iyas & Pedot : hahaha!! korang dah kna tipu,sini lg murah... huhu



mine....

meo's



Malam tu, lepak umah iyas and tgk la cd2 yg baru ktorg bli.. nak layan cite antu la konon nyer.. '40 hari bangkitnye poceng" ( bkn pocong, salah eja ker ?).... Pagi Jumaat tu, bgn pagi.. trus nak gerak balik Tpg balik.....



Penang 32 :

KA : ok..before balik.. kiter tangkap gambar kat garden baru iyas...

ps: sambil kat blakng tu, kat kete hitam tu...

Pedot : makcik, ader teramik slipper saya ker??

Mak iyas : oh ya.. ups! sowi.... (xdgr pon kata2 mereka..hentam jerk tp mmg pasal slipper tu la )



Penang 33 :

KA : ko plak kat kolam ikan baru iyas.... adooii.. itu pun aku nak ajar ke katner nak pose..

Meo : yela, cepat!




Penang 34 :

KA : korang, depan umah iyas plak sebelum dorang pasang khemah tuk kenduri iyas sok... bye iyas! thankz!

Before balik taiping, ktorg singgah Queensbay mall, mkn branch, then, odw balik tetiba jumpe view lawa..mesti singgah ni,nak ltk dlm blog..




Penang 35 : Tepi Qeensbay ... kat sini ader kawasan perumahan baru nak buat.. mmg lawa! view penang bridge...




Penang 36 : Wif meo ---> dia xsuker lompat, dier suker posing pandang blakang nie..



Penang 37 : Wif Pedot ---> dier suka layan aku, aku ajak lopat, dier lompat sam! yay!




Penang 35 :

Pedot : Kiter jadik ke nak balik naik feri?

KA : Jadilah!!! ko dah cakap hari tu,balik nnt baru nek feri...Ko cmner meo?

Meo : aku ikut aje...

Pedot : kalo nak nek feri, kena patah balik pi georgetown, tp kiter dah dkt bridge nie, nak patah balik ker? cm jauh jerk? xyah la ek? kiter guna bridge jerk la..

KA : alahh.... jauh sgt ker nak patah balik??? aku nak nek feri... xpnah try weh.. nak tangkap2 gambar tuk blog

Meo : aku ikut aje...

Pedot : Xpayah la weh.. kiter nek bridge je la.. nnt singgah bridge tngkap gambar...

KA : alah.... kecewa aku.. nak nek feri..

Pedot : Nak brehti x ni atas bridge?? kata nak tngkap gambar?.....

Meo : aku ikut aje...

KA : Berenti la!!

Meo : K, cepat la..kata nak tgkap gmbar sgt...

KA : ok, aku nak lompat... xpeduli..... ni la akibatnyer pedot,ko kecewa kan aku kempunan xdapat nek feri.....

Ps : akhirnye, ktorg sampai tepeng dlm kol 2.30pm cmtu... smyang jumaat mmg xpi la.. musafir.. dalam kol 4pm cmtu, ktorg suwo pedot anta ktorg pi mrsm.. meo nak tido kat mrsm...



Last pic kat Penang.. atas bridge... Kempunan naik feri.. (T T)


MORAL OF THE STORY : Travel Hard or Stay at home...

-KA-

9 comments:

alifreyes or said...

sah...

kalah mama fir..

dengan rasmi nya...

mamaKA ok

KA said...

Aku bukan gossip ok!!!! aku nyer realiti TV... hhuhuu... aku nak jadik PAPA la.. bley???

Ahmad Amzar said...

ah-ha!!kilang simen Lafarge kat Kanthan..ekeke

Fir Da Vinci said...

eh aku rasa kena tukar pose lain lar..semua asyik nak melompat jer..

Kena pikir pose lain yang lebey meletups!

lala~ said...

oh gawdddd!
ko sngt2 gile camera ok.
dan sngt vain jgK!
kalah akuu.
hhahahahaha.
;p

Mat Iyas said...

hee~
banyak pulak ko kutuk aku eh kt sini?huu
anyway, lepas ni ko belajar la gaya lompat yg lain...sumer same jerk..bosan la, xde variety!haha

Ib said...

oi oi saper kutuk kerol...biar la dier lompat..sapo aja tuuu!! heh.jerol giler gambar?mmg dah ako nampak bibit2 tu dulu.tapi kat vi dulu kite kene control macho.hahah kat pasum set2 l**d..so kene control gak.ahaha

erm giler BYK GILER TEMPAT krg jalan2 kat penang.best tour guide krg *wink*

sempat tu kutuk ako.hurm~

KA said...

waaa!!!!! seminggu aku xdapat on9!!! mmg rindu blog gue... cewah..!!! xcited giler baca komen2 korang!!! thankz!!!!!

amzar - kilang aper lak tu??? nama kilang tu ker?? xtau pon.. huhuh

fir nokz - tu la fir, ko pun kena fikirkan pose pose yg meletup.. baru meletup gak blog u.. huhu


lala - tu la,aku mmg dah berjangkit ngn ib jadik gigam... dr dulu pun dah gigam, tapi makin menjadik2 biler kawan ngn ib.. huhu.. thankz ib.. (cewah).. ajar bnda baik xper gak...


iyas - tu la iyas, actly, aku un prasan cara lompantan i semo stereotype.. wah!!! akan ku lompat cara yg lebey berani.. huhu


ib - thankz to ib!! dulu b4 pasum, ko igt x ib aku kalo tngkap gambo pose KAYU camner???? tp, dgn klas bimbingan gigam u di PASUM, segala nya berubah... huhu...

ps : ko kena ajar meo plak gigam, dier tersangat2 la KAYU dan BATU.. huhu

Anonymous said...

beria hafni promote kat aku blog ko. terkesima aku.

1. bnyk betul gambar, rajin gila ko krol

2. 250 hinggit beli cd. ish, korg nk bukak satu lagi kedai cd apa?

3. 1st time aku dgr org tawar dari RM45 ke RM44. haha. nk buat cemana, org2 kaya tawar style lain kn.
-anis-