Saturday, July 26, 2008

whole week activities...week 2 in um



Hye ppl, lama btol x potong lalang and cairkan ice age az ni... huuhu... internet conection xder ma, slow giler kat kolej, ni pun hupdate kat rum wahab, conction 12 gak best.. bengong punyer 6th.. huhu..


K, lets start wif the activties report for 2nd week in UM.. ringkas dan padat... cewah!



1st event - birthay cik jenny..

Location : MCD section 14, PJ...





Surprise birthday party konon2 nyer tuk cik jenny ni..21st bday.. yay!!! cake fully sponsered by abg tersayang jenny..






From left.. Hop- rumate aku yg kuat tido smpai aku pun Terjangkit dgn penyakit tido nyer,aku ngan dier 1st klas 4th yr pun dah ponteng ...


Tenet - junior yr 3 (tapi bdn mcm yr 6 ).. huhu... mamat paling spoting yr 3... nama btol, syapik, nama glamour, tenet...


KA - its me.....

From left : Fatheen, Syuwari ( a.k.a bulu ) , Qamar..




KA.BULU.TENET.HOP



ps : sowi jenny, xdapat ar nak upload video bday ko tu, pham2 je la kat UM ni, dah dapat hupdate pun dah ok.. huhu.... btw, happy birthday ... yay!



Event 2 : Sepetang bersama meo n fidot

Location : Mid and The Garden

Date : Sabtu, xigt bape hb..kire senin tu meo dah balik ireland la..



Nak dijadikan cerita, sabtu tu 2 days bofore meo balik ireland, ktorg decided nak pi tgk muvee kat mid, ala2 last mvee b4 meo balik gitu, tapi tgk Q, punyer la panjang, kalah Ulat taik....


Meo : weh korang, ramai ar, panjang giler beratur...


KA : tu ar, ramai gile.. patut kiter dtg awal sikit tadik...


akak GSC wat announcement : Tix for "the dark knight" bla..bla..bla...


fidot : penuh giler.. ( ko ader berkata2 ker fidot? huhu )


KA : dah tu, kiter nak watper ni, xkan makan sesajer then balik.. bosan la.. mmm.. jom kiter lepak starbux nak? bazirkan duit, konon2 nak lepak mcm org kaya...


Meo : hahh.. jom! cara kiter nak hilangkan dahaga dengan cara yg bergaya....






Di kaunter....



Ka : weh meo ,kiter share eh, bli dua jela.. kite 1, fidot 1... kiter nak duduk jerk kan, xkan nak bli 1 air jer then share 3org, biar kiter share jerk la, lgpon aku bukan ader duit pun..


Meo : Ok...


KA : Ko nak order aper ni? fidot ko nak order aper ( sambil mata terkebil - kebil tgk board menu tu xtau nak order aper, xpaham pun beza air2 ni, semo pun ader cream, mengarut btol )


Fidot : mmm.. aku nak order aper eh?

Minah starbux : Welcome sir.. may i take your order...


Ka : Nak order aper ni meo? order jela coffe blended aper2.. hentam jerk.. java chip tu ker, sebot jerk...


Meo : xnak la coffee blended, aku nak cream blended...


So, meo pun dgn yakin nyer ke kaunter mengORDER ....


Ka : Fidot, ko order aper?


Fidot : aku nak java chip la.... but can i add caremel to the java chip? ( tnyer fidot kepada minah tu)


Minah star bux : huh? add caremel?


Ka : ko ni fidot, order bukan2, nak add add plak. ader ker....


( slpas memeningkan minah starbux tu , akhirnyer, dier pun trima jerk la order fidot, xtau dah cmner nak kire harga air dier tu.. huhu )


Minah star bux : thankz.. collect your drinks over there...






sekali pi jerk kaunter colection tu, aku n meo terkejut beruk ...



Ka ( DLM ATI ) : eh,asal kaler puteh plak air ni...


Meo - dgn muka cool nyer p colect jerk air tu n trus carik tmpt duduk, padahal dier pun tgh pelik tekebil2....


Fidot - dier slamber jela amek air dier, dier mmg tau dier order air aper....




Tiba di tmpat duduk...



Meo : Asal air kiter kaler puteh kerol??

Ka : tula, aku pun pelik. ko la ni order bnda pelik2, kan tah aper2 tah kaler dier, naper x kaler coklat mcm air org lain.?


Fidot : haha... tu la korang..


KA : kO le ni, aku suwo order java chip tu jerk xmau.... minum jerk la...



kesimpulan nyer : Kampung nyer ktorg ni......... sob..sob...




Event 3 : Canine Tracking surgery ( aper tah nama dier, xigt.... cortex-tomy sumtnhg )

Location : Oral surgery Dept.....


ps : memandangkan wahab dah nak pi klas, so xsempat la nak tuleh pepangjang, ni je la yg sempat....





wif min jey before the surgery ( nak jadikan dier ni gigam... dlm proses meng-gigam kan min jey.. dier ni jela yg melayan aku tangkap2 gambo )






again wif min jey



again.....




and again....





before we start...


Panoramic view - can u spot the ectopic 13 ?



Direct view - can u spot her canine ?


KA ( dlm kesempitan semo org nak tgk aper yg sedang berlaku ) : eh fatheen, tepi sikit nak amek gambar .. bley tak??? ( dlm ati tgh takut,kalo2 lecturer mengamuk , org tgh wat sugery, ko plak heboh nak tngkap gamba )

Fateen : Nampak x?

KA : jauh la, xnmpak sgt...

Fatheen : Eh, meh la sini camera ko ni, aku tngkap kan...

KA : k, nah.. baik2..kang Dr nmpk kang marah pulak..

Fatheen ( dengan selamba ) : Dr, kejap, kejap..saya nak tangkap gambar boleh?? ( sambil menhulurkan camera aku tu btol2 kat depan mulut patient )....

KA ( dalam ati ) : isk minah ni selamba btol.... sin baik dr melayan jerk...



Ni la akibatnyer suke memain and gigam time org bg ilmu, exam nnt baru nak menyesal....



the palatal flap.....






Right after the procedure....

KA : eh cepat2 tngkap gambo aku, kang dr nmpak, marah plak... belajar xmau, heboh tngkap gambar... ( kuat btol pengaruh blog )



Bersama Zati di luar poli .....



Event 4 : Rafi dtg KL n lepak umah aku...

Loation : Ma rum...



Rafi tgh study week.. Datang KL for meeting ngn kolej2 UniKL.. So before dier balik ipoh, jak la dier dtg tido umah aku.. wlpun kemana pegi, tetap la kena study, nak exam la katakan.... gudluck rafi....







MORAL OF THE STORY : You should examine urself daily, if u find faults, you shud correct them. when u find none, you should try even harder...


-KA-












9 comments:

Mior Faiq said...

Air starbucks kaler putih? Sedap lagi java chip fidot! hahaha..

Ib said...

ahahhahahha ~

hupdate gak ko...the long awaited?hurm..think agn

i tot sumone dulu kate TAK KAN abiskan duit kat air mahal.NOT MY STYLE katernyer.. *wink*

slamber giler dr korg!! wah nak try la wat kat os ako..tetibe kene halau kuar wat malu jerk.ahhahah

KA said...

to meo : tu la ko, aku ckp order jerk java chip tu x nak!! pandai2 order, kan dah dpt yg tah aper2.. huhuh.. btw, kiter mmg kampung ar meo.. huhu

KA said...

to ib : long awaited xleh blah la kan.. huhuh...

tu la,dulu dpt free jerk starbux tu, tp hari tu pi, coz xjadik tgk muvee, so dah xtau wat per, pi la minum air mengarut tu.. tu pun share ok, xder nyer nak bli satu semata2 tuk air mahal tu.. cewah...

tu la, sib baek dr tu slamber jerk, mula2 aku takut gak, xpasal2 kena halau ker, kena tner ker, ni dr pun gigam, aku aper lagik, roll-on jerk la... huuhu... kena ajar dr gigsam la plak pasni, adoooi byk nyer keje.. huhu

[az azhari] said...

cam tu pn boley kan..
zirah told me about d surgery pix long ago..
:p

KA said...

seminggu plus plis gak la surgery tu.. tp, dah xder conection nak hupdate, tu yg terasa pic tu dah lama.. huhuh...

Fir Da Vinci said...

pandai la pilih kawan n roomat..namapk kecik n kurus jer ko sentiasa...

A ah la..selamaba tangkap gambo dalm OT..patient tur jenuh terngaga ko amik plak gambo dier tak mintak izin! mana tau dia baca blog ko..saman plak..masuk Melodi plak nanti...tak pon Kwek mambo Anita!

Eh..aku tgk lab coat korang macam PAR jer..nak labcoat cun tak, design blazer..aku tgh rancak jual benda tur..kalo minat..bley aku masuk line UM plak!

Ahmad Amzar said...

sorry to say,but,eww..nasib aku tak amik medic/dentistry..senang cakap tak minat bio..xleh dowh tgk benda2 mcm ni..hahaha..lebih rela bermain2 dgn induction motor,xpun mainan2 high-voltage..kahkahkah

KA said...

to fir ... i punyer patient semo set2 mama juwie. ala2 nokz mcm u, so dier pun ok jerk nak masuk blog i n bergigam... huhuhu.

blazer?? we all nyer lab coat xleh nak main tempah jerk la.. kena ikut design labcoat dental, xsama ngn design medic... huhu,... sori. pasaran u ditolak bulat2...



to amzar, best la dental, medic tu jek yg eeww... huhuh