Friday, July 11, 2008

BAck to skool season.. new sem, new year!

At last, the 'back to skool' season is back! aper byk sgt back ni? huhu.... the whole week stay dalam UM, and mmg xdpt nak on9 laju2 ar, so decided to update blog kat umah jerk la... smlm abeh jerk klas, tunggu magrb, vrroooomm... trus gerak balik umah...

LAPORAN PERTAMA, MINGGU PERTAMA...(menaaaaakutkan...... kan...... wat saspen jer ) ~ cam ib pun pnah guna jerk quote ni.. huhu






As usual, the first weeek began wif lazy-ness! Mmg malas giler, daftar jerk kat kolej, dapat rum, kemas2 n get evrything setld, trus pk pasal klas esok... OMG!!!! Malas nyer!!! tapi biler pikir, 1st yr baru masuk, trus excited gak nak pi fac esok, aper lagik, seperti biaser evry year, its time to oren-ted and buli yr1 and to choose new buddy...

Pagi isnin tu, dlm jadual tulis welcome and intro lecture by Prof. Nas.. start kol 10am, lagi naik lemak la tido... bgn lambat skit la, tu la peluang nak bgn lambat, coz pasni klas gerenti kol 8am smpai la kol 5pm..adoooooiii....

1st day, inventori kat poliklinik baru, poliklinik B for yr4 ! unbelieveable, aku dah 4th yr! cepat btol time running, cm baru jerk daftar yr1 and bodoh2 xtau aper, skang ni dah yr 4... its almost 80% nak jadik dentist ( Dr. KA ...woooooo..) ... Inventori kat Poli B lagik cepat kalo bandingkan if kat Poli A dulu ( poli year 3) .. time dah 4th yr ni, inventori cepat jerk,satu hari dah siap, xder la nak tunggu lama2.. semantara nak tunggu staf nurse dtg nak check inventori list, aku n zira ( my clinical partner ) bersihkan la cube ktorng and lap the habuk2... thiz time, group C dapat cube agak blakang2 la, grup F used to have cube blakng ni, but then, yr 4, group F lak dpt cube depan.. trima jerk la nasib.. nak amik barang kat staff nurse pun susah nanti.... adoooii...




KA : kotor btol ar, berpasir2..

Zira : Tula, aku pi amik kain lap jap kat staff nurse depan

KA : ok, aku rasser berhabuk and pasir ni coz time cuti dorang ganti aircond ni la, dulu Poli B kan xder aircond, kipas jerk ( kesian kan? the only poli yg guna kipas ..dulu la, skang dah sejok.. huhu )




KA : Jenny ( nama btol JAnnah ) , ko tolong tangkap gambar aku lap2 cube ni.. 1st day 4th yr, kena la tangkap gambar...

Jenny : Nak letak dalam blog la tu...

KA : eh, skang ni dah ader blog, aper lagik.. gigam la...

KA (dlm hati ) : nak lompat ker x huh?? kang xpasal2 kna ngn staff nurse @ sister kang... mm.. xpayah la... huhu




KA : Weh korang, jom tangkap gamba reramai satu group .. 1st day kiter masuk poli B...

tapi tetiba si Umar ni plak menyibok..

Umar : eh, aku nak masuk gak..

Ka : iskh dier ni.. bukan group C pun..



KA : OK, umar dah blah.. kiter tngkap gambar group kite balik without umar ... huhu .. semonyer pompuan je dlm grup aku.. sedey btol.. group lain pun, satu group, satu laki mlayu, sib baik ader Gan, ader gak laki cina.. kalo kat group F, pali sorang jerk laki .. lagik kesian... huhu




KA : tangkap gambar aku sorang pulak....

(dlm hati ) : hitamnyer aku, gmok plak tu... huhu

ps : ib, thats the g2000 pants yg belang2 tu, tapi dlm gmbar, xnmpk belang..




Kak ain : Weh KA.. nak kek x?

KA : Kek aper? Kek lapis srawak?

Kak ain : Yela,kek maner lagik, dah aku org srawak... nah amek la, raser skit, buat sndri tau..

KA : wah! asal warna-warni ni? Bukan kek lapis dier cm warna coklat ker? special btol ni... Thankz...

ps : sedap, mmg sedap... setiap kali menah ni balik srawak, mesti dapat raser kek dier... ceh..ceh.. fav gak selain kueh telinga keling.. huhu

By 1pm.. semo org dah nak gerak lunch... kol 1pm ni gak la, semo org xcited ( especially seniors .. yr3, 4 , and 5 )..time ni la budak freshies yr 1 akan datang and gather kat lecture hall y5.. aper lagik? its time for yr 1 tuk sesi berkenalan ngn senior mereka....

Orientation week ni mmg wajib every year.. Yaer 1 akan datang lecture hall year5, and year2 lain gak ( the seniors) akan meng-oren-ted budak2 yr 1 ni dgn cara yg agak kurang selesa bg yr 1 , its the tradition evry year.... time ni jugak la, nak pilih buddy yr 1... thiz year, my year 5 buddy ( si Kerol Hanizan tu ) yg bertanggngjwab pilih buddy yr 1 tuk buddy line ktorng.. my turn to pilih buddy, next yr, biler aku dah yr5 nnt.. yay!





Hoop : Kuat lagik!! ..okeh... stylo!

Nuzul : Orang belakang x dgr, kuat la sikit!

Umar : Hahhaha ( gelak over btol, time dier kena dulu.. takut..)

Nuzul : Aku yg dah tua ni pun kuat jer suara

Marini : Eh kA, saper dak Subang huh?

KA : Yang maner? tu? Saper dak Subang tadik ? ( ishk, time ni la Marini nak tau maner dak Subang ... huhu )

Hoop : Hey!!! Look Down aku cakap..

Nuzul : Jgn la jeling,aku tau la dier lawak..

KA : Down la!!!!!!

Mukhriz : eh..he..he...

KA ( to Marini ) : faris tu? ( sambil menunjuk ke arah budak Subang yg dicari2 oleh marini )

ps : yg baju Putih yg berdiri pegi kat dak2 1st yr tu, thats my buddy yr 5.. kerol gak nama dier... ktorg buddy line the KErol-ious.. huhu .. jgn anta video no pi saman aku lak kerana melnaggar hak asasi manusia,just part of the orientation week activty, xder ragging lebih2 pun...


Aku igt lagik time aku 1st year, time orientation week ni mmg aku menggeletar kaki ngn senior2 esp yg laki ar, jerit and tengking2 kat aku, suwo aku n nuzul menari and nyanyi ar, look down la etc.. mmg smpi sknag aku xigt saper yg kenakan aku dulu coz recognize kasut dorang jerk coz kena look down.... tapi orientation week ni, just for a week, then pastu, senior2 baik giler and ok jerk.. at least, mmg orientatn week ni yg buat ktorg the junior knal gak senior2...



Group C

From left ;

KA : its me.. the only Malay guy dlm group nie...

Jannah : A.k.a jenny..dier ni la antara pembaca setia blog ni..(btol ker jenny?) tp xpnah tinggalkan komen.. huhu.. dier ni gak baru dilantik jadik setiausaha group... ceh..ceh... kalo kat klinik, dari jauh dah bleh dgr ke-tap-ke-tup kasut tumit tinggi dier tu...

Farisya : Minah ni partner klinik ngn jenny.. sem ni tgk dier cm dah kurus skit.. ker baju yg ketat farisya? huhuh... if ader aper2 masalah time klinik, soalan xreti jawab ker, xtau wat cavity prep ker, minah ni jadik mangsa soklan2 aku..

Min jey : Amoi cool dlm group C.. dier ni jerk la amoi yg nak melayan aku cakap benda merapu2 ... kalo org lain , xdernyer nak layan aku.. sem ni der baru pkai braces, dulu dah cun dah, skng ni, mulut dah cm muncung iteq skit biler dah pkai braces..

Gan : another guy in my group, sib baik la ader dier ni, atleast xder la aku sorang2 laki jerk kat dlm group C ni.. dier ni,partner klinik ngn Min jey

Fathen : minah paling cool dlm group.. kat klinik, slamer jerk wat kejer, tapi dier la paling advance kalo ikut schedule cons, dier la minah 1st yg wat amalgam pin dgn berani nyer wlpun dulu baru year 3 ....

Qamar : Minah ni partner ngn fathen.. studyroup-mate aku gak.. dier ni pun selamber rock gak, pantang kalo patient x dpt datang ker, or dlm jadual xder klas ker, dier mesti bergegas dgn jaya nyer pi tido kat surau... huhu

Mina : Anak pengetua kolej 12.. Dr.Sahar.. mentang2 ayah dier dah jadik pengetua kolej 12, semo dak dental nak apply dok 12th.. huhu.. tp biler tnyer no pejabat 12th pun xtau... aper ler.. ngn mina nie, if time tutorial ker, PBL ker, kalo dok seblah dier, mesti ader jerk point nak ckp pasal lecturer la, xpham aper yg lecturer tu ckp la..etc

Zira : Thats my partner! dier baru balik frm Aust time cuti pnjang hari tu.. aper lagik.. byk la point2 nak borak ngn dier nie.. slalu gosip pasal Arip and bakal isterinyer ngn dier ni la... huhu.. Pasal dima ker, Pasal Az ker, Pasal sasaper la yg se-angkatan dgn nyer.. semo gosip berada di tgn nya.. huhu

Kak Nisa : dier ni clinical partner ngn mina.. dier ni senyum jerk memangjang,rileks jerk, xpenah nak gelabah2 fikir pasal scedule klinik ... just folow the flow jer.. cm lantak la aper nak jadik, aku tetap senyum wat keje aku.. huhu.. respect btol dier ni..



Ka : Ok, korang pura2 berbincang... aku tngkap gamba korang , leh la nnt letak dlm slides presentation kiter tuk laporan lawatan pi Tadika Diyana tu.. huhu

ps : min jey pun melayan mmg x tahan.... bnda2 merapu cmni, dier on jerk la.. nnt leh la wat kursus gigam tuk dier.. huu



Baru 1st week, klas dah penuh.. 2nd day klinik dah start.. tension btol aku.. bagi la ucapan slamat dtang ker, kuliah tahniah naik ke tahun 4 ker.. ni x.. awal2 dah kena start klinik, hangin aku.... and denture pun dah 2 menuungu x siap.. adooooiii.. malas btol...



Patient punye model, denture in making.. kejer bertangguh punya pasal, skang ni dah menyesal... adoooiiii...







MORAL OF THE STORY : Buat kerja tu, jgn la bertangguh.nnt menyesal... kan ib? huhu




- KA-

12 comments:

alifreyes or said...

nie nak lawan post fir ke..

ahh tak leh jadi nie

faculty engineering tak kan kalah

KA said...

AIK? TERGUGAT KER NGN FACULTY OF DENTISTRY I? HUHUH.. tu baru sikit, i tunjuk lagi kan.. ngan uitm skali tergugat.. huhu

alifreyes or said...

mane ade tergugat..

cume kekuatan belum ditunjukkan agi..

tp i ase uitm menang la...
siap ade bawang putih agi

u mane ade

alifreyes or said...
This comment has been removed by the author.
KA said...

tu la.. i pon raser bawang puteh tu dapat mengalahkan fakulti nokz nokz yg lain... adoooii.. risau i ni, ni kena buat halia la pulak.. huhu

[az azhari] said...

zira??gossip???
ahahahahahh...

KA said...

xpercaya ker az? huhuhu... bakat terpendam tue...

Fir Da Vinci said...

haaa...aku baru kuar dengan edisi Durian..lagi meletups you alll!!! memang kasi bau...segenap ruang ruang Blog ini!

Komen romen:

Omar tak habis habis dengan pesyen rambut klepet..Klepet..dan masih klepet...huhu

Ada sesi senior junior tur..memang best n klakar..aku takde peluang nak buat..Junior dah besar kepala!

zira said...

az, jgn pecaye k.a ckp..sj je nk kenekn org..dh xder idea nk tulis psl i kt blog dier la tu..huhu

K.A : ish22,sejak biler la pulak aku ni tau semua gosip..huhu..x baik tau tuduh sebarangan..

[az azhari] said...

tape zirah..
i pecaye kt u..
KA memang cam2..ehe

KA said...

to AZ : xpayah la nak back up zira, btol la.. dier dah brubah.... dier dah xmcm dulu lagik.. huhuh

KA said...

To zira : eh zira, jgn la malu2... reveal jerk bakat terpendam ko tu... ala2 mengasah bakat gitu.. huhuhu..

to fir : durian x main la.. buah2an tempatan.. i apple, orange layan la.. huhu