Friday, December 12, 2008

Story of our Camping ~ without apparent forethought!

Last Thursday went to PD for Camping.
bak kata nuzul...
SURVIVOR CAMPING...

KA : Ok, nuzul, kiter plan nak pi camping ni nak bawak aper?
Nuzul : Xyah fikir... camp site, khemah, BBQ set semo aku dah ader... kat sana kiter bli jerk semua.. aku dulu pi ngn member aku, xbwk aper2 pun.... kat sana ader supermarket...

KA pun anta la SMS to Wahab and Syuwari

" Weh korang, Nuzul cakap dier ader SEMUA..
camp, BBQ set, ETC semo dah ader dier bawak...
Kiter xpayah fikir @ bawak aper2.. bawak baju jerk.... "

And they replied..

"Cun "

"ok... Ok "



KA : Baget baper hengget ni? jgn mahal2.. duit scholar dah abes ni...
percutian budget ni..

Nuzul : Ala murah jerk, kiter bayar duit aper jer pun,
minyak kete, tol, bli ayam BBQ.. tujerk.

KA dan rakan2 : Set!


Dengan hati yang gembira, kami pun bertolak..
( dalam kepala otak hanya memikirkan...)

nak bawak baju aper yg seswai.. baju aper nak pkai mandi.. baju aper nak pkai malam BBQ.. baju aper nak tido nanti.. .. duit nak bawak bape hangget nie... toiletries aper tak bwk lagi... slipper nak bawak tak?... dan macam2 lagik... dgn harapan NUzul ader segalanyer....



Tiba di sana....


1) Kami cari tempat seswai..... Ready and set khemah.....


2) Tiup bantal angin, nak tido2 nnt selesa la sikit kononyer .... lalala
( tnpa menyedari bencana yg bakal tiba )



3) Dan akhirnye.... Tadaa!! Khemah kami Siap!!


Pastu... mula la fikir plan BBQ malam ni...

KA : Ok, bentang tikar, kita bincang pasal BBQ malam ni..
ko ader pen and kertas x syuwari?
Syuwari : Cam xder jerk...
KA : Dalam kete ko xder ker?? Mesti ader punyer....


Dan kami pun bersepakat membincangkan aper yg hendak dibeli.....


4) ok nak bli aper ni? Ayam, sos, serai, dawai BBQ.. bla2....



Tuk dijadikan cerita dan ketika kami tgh xder duit ni la
(tapi ader hati nak pi camping)
.... bala itu muncul dan menimpa kami....

"La.... Sos pun nak beli ?? Patut bawak jerk dari umah.."
"Halamak!!! Tikar kita ni kecik la... salah amik!!! kita nak kena bli tikar la ni"
"Pattnye minyak ni aku bwk jerk sebotol curik kat dapur umah aku, xpayah bli"
" adooi.... serai lupe bawak! Melambak kat peti ais umah aku tadik "
"Ayam nak bli baper ekor ni? Bape hengget plak ni"
" Patutnye alang2 kiter duit xder ni, air kosong bwk jerk dari umah "
"Ha'ah la weh!!!! Arang!!! Aku ader kat umah!!!"
" Tisu pun xder.. aper citer.. Basic la weh, bli gak ker ?"

dan macam2 lagik...
semua org dah mula berkira...

baper hengget sorang ni?
aku duit dah la xder..

point yg asyik di hungkit
"patut bawak bnda2 ni dari umah,

xpayah bli "

..
jimat duit...
adoooi......



Dan ketika itu la jugak..

Syuwari : Ya allah!! Mcam maner aku nak mandi??
Kami : Asal lak??
Syuwari : Aku x bawak towel!!!!! Tak kan nak beli towel gak!! Duit lagik!

Nuzul : Ni baru la camping SURVIVOR!!!!
(Survivor la sangat ...)


Dan kami pun pergi la ke Supermarket Mesra....
Dengar jerk perkataan Mesra... aper lagik..

Aliff dan Syuwari : Bob Meesssraaa..~!
Syuwari : Jinx!

Dan terkluar la gosip2 dan point2 mengutuk bob mesra...
KA : Ko tgk tak baju2 bob mesra skang ni kat tv?
Kemain ketat lagik... terkluar sana sini..
baju xnak kalah..
ketat2 ... nak tiru anuar zain la tu ..

Wahab : Xsedar gemok.!!! baju sendat kemain lagik!

KAmi : HAhahhahahah~!!!
Wakaakkakakaka!!!!

Dan bermacam2 lagik point yg kluar...
Kalo bab kutuk org ni...
Aliff ler #1.....

Di supermarket...


5) kami beli INI.....




6) Dan kami beli ITU.... Beli,beli,beli...dan beli



7) Akhirnya... Setroli!!!

KAmi : Baper hengget plak semua2 ni??!!!
Beli macam2..tapi main course AYAM xbli...
Tapi duit dah melayang se-troli....
Dan kami pun menuju ke kedai ayam..
(dalam hati... "tolong la ayam tu murah.." )



8) Dan kami mencuci nyer di citu jugak..

- Sambil diperhatikan oleh anak tauke kedai di blakng tu,
kononnye nak melihat dan menguji kepakaran kami mencuci ayam,
taula ko tu anak tauke ayam... xpyh la tunjuk kerek plak..... -


" Tak macho pun cuci ayam... Lembik ar" -anak tauke ayam-
( rase cam nak kasi satu pelempang jerk... sib baik budak )




9) Dan kami pun pekak kan telinga, butakan mata....
Cuci jerk ayam tu syuwari.. Selambee....




10) Balik ke khemah... kami marinate...



11) Dan mula penat..... Tido....


12 ) Dan bermandi-manda dengan gembira nye...



13) Korang mand manda , pergi bersuka ria..
dan Ader juga yg merayau cari toilet nak terberak..
tinggal kan aku sorang2 suwo jaga khemah..
pandai korang eh!!!



14) Senja pun tiba.....
OK! Jom set kan api nak BBQ...


15) Kami BBQ itu...



16 ) Kami BBQ ini...


17) Dan macam2 lagik...



18)dan tiba la waktu tuk makan!!

Selepas makan...

Aliff : Ok! Dah makan ni... bila kita nak buat unggun api tuk malam ni?
KA : Dier ni, xabes2 dari tadik nak buat unggun api.....


Dan kami borak...
Borak... dan borak
Gelak ketawa sana sini...
Kutuk org ( hobi saper ek? huhu )...
Nyanyi... nyanyi
dan nyanyi ( konon2 gembira )..
Penat...
Dan tido......


Pagi tu hujan... dalam kol 6 lebih dah mula lebat...
Yg tido luar mula gerak sambung tido dalam khemah..
Puas tido..
Bangun and pi masjid tuk subuh...
Balik dari smyang..still hujan....
Lepak la dalam khemah...
4-4 ekor sumbat semo dalam khemah...
siap zip lagik enterance khemah..
Berkuak!!!!


19 ) Sambil tunggu hujan stop, makan la munchy2 yg telah dibeli semalam...


20 ) Hujan dah mula reda.. renyai2.. lepak luar khemah pulak...



21 ) Dan jalan2 amek angin tepi pantai,sambil berpayung....




22) Balik ke khemah ...
and its time tuk get ready nak balik...
b4 that.. last pic b4 khemas2 balik....




23 ) Kami khemas2 barang dan lipat2 khemah...



24 ) Dan akhirnye .. KAmi Gerak balik ke umah memasing.....


Dan itu la story Perkhemahan kami.....




MORAL OF THE STORY : Hoping for a better pitch-camp after this... Next stop,
Teluk Batik ,perhaps... Guys ?




-KA-

10 comments:

alifreyes or said...

wawa....aik,, sape yg start kutuk bob?

bukan ko keee...


teluk batik jommm

Bob Mesra said...

hei..tak baik you all kutuk kaum sejenis..kita kan sama saiz..saiz cup bra pun sama! Anyway thanks la..kutuk i..nasib baik tak datang tsunami you all!!

Fir Da Vinci said...

Sentap dengar budak budak tak sunat kutuk ke-noks-an abang abang basuh ayam..sure lemah gemalai mengalahkan chef ismail gitur! hehe

lepas ni masuk hutan plak..main pacat baru btul betul camping..budget pon murah jer.. RM 50 selama 3 hari 2 malam...all in.

tukang kebun said...

ek wahab.. ko ker yg sama saiz dgn bob mesra tu??? takut i bob mesra dah sound kite.. hope pasni dier berubah la, hope baju pasni bli saiz M... besar sikit... waakakakaka~!!!


fir!!! ekau tlh pulANG dgn semgat nyer.. tu la, mmg sentap dgr adik2 kulop sound abg2 yg telo dah besar dan berbulu... huhuh..
aku tidak percaya dgn aktiviti rm5o hengget... sudah! tidak ku percaya lagik dgn iklan yg penuh tipu helah!!! rm0 itu mngkin menigkat! wahuhuhu


and to bob... just 1 word.. SORRY kutuk u.. huhu

Fir Da Vinci said...

bodoh..telur besar dan berbulu..memang eowww!!
patut korang tunjuk kat budak tur..baru tenganga tengok kejantanzan "abang abang"..huhu

Rm 50 serius..all in,siap transport lagi..makan, peralatan...aku dah gi sekali.mmg tak makan Rm lagik.

KA said...

i takut i terpedaya dgn iklan fir ni wahab.... huhuhuhu

Mat Iyas said...

waa~ bestnyer..huhuhu
tapi u shud hv planned better nextyme...byk je bende ko ckp td leh amik dr dapur umah..haha

nextyme jom??huhu

Mat Iyas said...

waa~ bestnyer..huhuhu
tapi u shud hv planned better nextyme...byk je bende ko ckp td leh amik dr dapur umah..haha

nextyme jom??huhu

alifreyes or said...

haaaa...

jom try trip fir nak

KA said...

tu la iyas... byk kos boleh dipotong dan didapti di ruangan dapur masing2...


plan fir?? ok jerk.. biler???? tp mmg kna tunggu scolar masuk la.... sgt la xder duit...